FORBRUKERTEKNOLOGI

Tidligere nettgigant lukker dørene

Tiden har løpt fra Yahoo-eide GeoCities.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. okt. 2009 - 09:56

GeoCities var i 1999 verdens tredje mest besøkte domene. I dag stenges tjenesten for godt. Det innebærer blant annet at alle brukerdataene vil bli slettet.

Selskapet bak den opprinnelige tjenesten ble etablert i 1994 og tilbød etter hvert gratis netttsteder til brukerne. Nettstedene ble bygget rundt tematisk inndelte «nabolag». Nabolagene ble senere utvidet med kvartaler og forsteder. Dette gjorde hierarkiet mer komplekst og mindre brukervennlig, en trend som fortsatte også etter at Yahoo kjøpte tjenesten i 1999 og siden da har tilbudt den under navnet Yahoo GeoCities.

Siden den tid har GeoCities fått konkurranse fra en mengde andre tjenester, noe som ikke har virket positivt inn for mulighetene til å få tjenesten til å gå med overskudd.

I april i år sluttet Yahoo å ta imot nye registreringer til GeoCities. I juni ble det klart at tjenesten skulle legges ned den 26. oktober, altså i dag. Etter dette vil ikke brukerne få tilgang til sine data.

Dette vil først og fremst føre til en mengde råtne lenker der ute. Ifølge Alexa er GeoCities.com nå på 195. plass over de mest besøkte domene i verden, og det skal finnes mer enn 2 millioner lenker som peker mot sider som til nå har vært tilgjengelige hos GeoCities.

En av de i sin tid mest kjente sidene som ble tilbudt gjennom GeoCities var denne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.