Tidligere Økokrim-etterforsker ansatt i Ibas

Svein Y. Willassen sluttet i juni som datakrim-etterforsker i Økokrim i frustrasjon over at etableringen av Politiets Datakrimsenter tok for lang tid. Perioden som selvstendig næringsdrivende ble imidlertid kortvarig - det sørget Ibas for.

- Jeg startet egen virksomhet i august, og oppstarten var positiv, forteller Willassen, som nå likevel velger å legge ned Willassen Dataetterforskning for i stedet å begynne som dataetterforsker i dataredningsselskapet Ibas.

- Tilbudet fra Ibas var rett og slett for interessant til å avslå. Det var spesielt Ibas´ internasjonale nettverk og store faglige dyktighet som
lokket, sier Willassen.

Les også:


Den 28-årige sivilingeniøren har de siste tre årene har hatt en sentral rolle i Økokrims datateam. Ibas får dermed en av landets aller fremste etterforskere av datainnbrudd på laget. I tillegg til datainnbrudd og hackersaker, har mye av etterforskningen vært knyttet til arbeidskonflikter og opphavsrett.


- Vi er naturlig nok svært fornøyd med å ha ansatt Willassen. Han er utvilsomt en av landets aller dyktigste dataetterforskere. Med sin omfattende tekniske og operative kompetanse fra Økokrim, vil han tilføre Ibas en viktig dimensjon, sier dataetterforskningssjef Thorbjørn Ellefsen i en pressemelding.

- Forretningsområdet Dataetterforskning er basert på 20 års erfaring fra områdene Datarekonstruksjon og Datasletting. Vår teknologi og kompetanse, kombinert med Willassens erfaring, fremstår som et av de sterkeste og mest komplette miljøer innen dataetterforskning både i og utenfor Norge, mener Ellefsen.

Elektroniske spor er et sentralt tema i stadig flere konfliktsituasjoner og kriminalsaker. Ibas har den siste tiden bistått et økende antall klienter med å sikre og dokumentere elektroniske spor lagret i datamaskiner ved mistanke om utro tjenere, hacking eller annen form for datarelatert kriminalitet.

- Ibas er anerkjent som et av verdens fremste kompetansemiljøene innen datarekonstruksjon. Satsningen på dataetterforskning er en naturlig videreutvikling av de tjenester og den tekniske kompetanse selskapet besitter. Derfor er det veldig spennende å få være med på å utvikle dette området videre, sier Willassen.

Willassen har også brukt sin kompetanse om dataetterforskning i internasjonal sammenheng. I Økokrim deltok han i arbeidet med internasjonal standardisering innen sikring og analysering av databevis. Standarden IOCE (International Organization on Computer Evidence), ble utarbeidet tidligere i år, og er nå standard for politi over hele verden. Han er også medforfatter av Interpols "Interpol Computercrime Manual", en bok som beskriver hvordan man går frem under etterforskning av datakriminalitet.

Les mer om:

Til toppen