Tidligere sjef i Telenor tiltalt for svindel

Tidligere sjef i Telenor tiltalt for svindel

En tidligere direktør i Telenor Internett står denne uken tiltalt for å ha svindlet Telenor for milionbeløp.

En tidligere sjef i Telenor Internett er tiltalt for urettmessig å ha overført 1,3 millioner kroner til sitt eget selskap. Mannen står nå tiltalt for å ha laget fiktive fakturaer i forbindelse med kjøp av utstyr som aldri ble levert.

I begynnelsen av 2004 skal mannen ha anvist fakturaer for tilsammen 2.728.000 kroner. Nesten halvparten av dette, 1.314.400 kroner, ble overført videre til mannens selskap, skriver NA24.no. Den andre halvparten skal en medtiltalt 36-åring ha sittet igjen med, ifølge tiltalen.

Statsadvokaten skriver i tiltalen at forholdet anses som grovt fordi den har voldt betydelig økonomisk skade og fordi interne anvisningsrutiner ble manipulert ved benyttelse av falske underskifter og utarbeidelse av uriktige regnskapsopplysninger.

Ifølge NA24.no skal den medtiltalte 36-åringen ha latt direktøren i Telenor Internett skrive ut og adressere tre fakturaer til seg selv i perioden mellom januar og mars i 2004. Han ga så nesten halvparten av beløpet videre til direktøren fordelt på to utbetalinger på henholdsvis 16. februar og 2. mars i 2004.

Den hovedtiltalte nekter straffeskyld. Det er satt av fire dager til saken i Asker og Bærum tingrett.

Til toppen