Tidligere Telia-sjef tror på IP-telefoni fra Kistefos

Styregrossisten Lars Berg har stor tro på taletelefoni over Internett.

Lars Berg har hatt en lang karriere innen telekombransjen. Inntil i fjor var han sjef for tyske Mannesmanns telekomvirksomhet. Tidligere var han også direktør i Ericsson, men mest kjent var Berg som sjef for Telia fra 1993-99.

Den siste tiden har svensken innehatt en mengde styreverv, blant annet i SOL-eieren Eniro og spanske Telefonica Mobile.

Nå går han inn i styret til Global IP Sound (GIPS), et selskap som har spesialisert seg på produksjon av programvare for IP-telefoni.

- IP -telefoni kommer til å bli en stadig viktigere del av den verdensomspennende infrastrukturen for telekommunikasjon. Hittil har den dårlige lydkvaliteten vært hemmende for utviklingen, men med produkter som de GIPS markedsfører, sammen med den kjappe takten på utbyggingen av datanettene, spår jeg at IP-telefoni kommer til å å bli anvendt i stor grad,først og fremt for telefoni og konferanser i store selskap, sier Lars Berg i en pressemelding.

Med programvaren SoundWare hevder GIPS at det er mulig å oppnå en bra lydkvalitet i telefonsamtaler via dataforbindelser også over det åpne internettet. Blant kundene finnes norske Comuniq.

I tillegg til at Berg blir nytt styremedlem, kommer administrerende direktør Ditlef de Vibe i Kistefos Venture Capital inn som styreformann i Global IP Sound. Kistefos eier 20 prosent av selskapet og er dermed største eier.

Til toppen