KARRIERE

Tidligere underholdningssjef tar over Yahoo!

Yahoo! satser på at en tidligere underholdningsdirektør i Warner Bros skal dra en av de mest kjente merkevarene på Internett opp av gjørma.

18. apr. 2001 - 08:59

Yahoo!, som har bygget merkevaren sin på Internett siden webens spede kommersielle start i 1994, håper at en ny toppledelse kan hjelpe portalen gjennom den største kommersielle krisen i internettets korte historie.

Yahoo! opplyser i en pressemelding at Terry S. Semel tar over sjefstolen etter Tim Koogle som annonserte sin avgang tidligere i år.

Semel jobbet 24 år med å bygge opp Warner Bros fra å være et rent filmselskap til å bli et underholdningsselskap med 11 milliarder dollar i årlig omsetning og tilstedeværelse i 50 land. Sammen med sin Warner-partner Robert Daly sluttet han i juli 1999 for å forfølge sien egne forretningsmuligheter.

Midt i Internettets gullgravertid stiftet han selskapet Windsor Media Inc. før han altså nå har blitt hentet inn til toppstillingen i et portalselskap som prøver å komme seg over på pluss-siden.

- Muligheten for å kombinere tradisjonell markedsføring og media med Internettets interaktivitet er helt spesiell, sier Semel i en pressemelding.


Han tar over et selskap der Koogle trakk seg på grunn av dårlige resultater og der flere andre sjefer har sluttet. Salgsdirektør Anil Singh er forsvunnet, det samme er Asia-sjef Savio Chow og Europa-sjef Fabiola Aredondo.

Semel tar over et selskap som sist måned varslet dårlige resultater (selv om de leverte over estimatene første kvartal ) og har bestemt seg for å kutte 12 prosent av den 3.510 store staben for å redusere kostnader. Selskapet forventer å spare mellom 7 og 9 millioner dollar i kvartalet fra tredje kvartal i år, skriver News.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.