JUSS OG SAMFUNN

Tidoblet trafikk til Microsoft TechNet

Tall fra Nielsen/NetRatings viser en kraftig økning til nettsteder med informasjon og tjenester rundt dataormer og IT-sikkerhet.

26. aug. 2003 - 09:08

Nettsteder til selskaper som tilbyr tjenester innen IT-sikkerhet har opplevd en kraftig trafikkvekst. Nielsen/NetRatings har publisert tall for uka fram til 17. august. Disse tallene viser virkningen av MSBlaster-ormen. De virkelig store plagene i august, Nachi-ormen og Sobig.F-viruset, dukket først opp 18. august, og er følgelig ikke med på statistikken.

    Les også:

Nielsen/NetRatings sammenlikner trafikken for uken 4. til 10. august med den i uken 11. til 17. august da oppmerksomheten rundt MSBlaster-ormen var på topp.

Nettstedet TechNet der Microsoft legger ut sikkerhetsinformasjon og fikser, blant annet den som tetter hullet MSBlaster smyger seg gjennom, økte trafikken fra 317.000 brukere til over 3,9 millioner.

Det relaterte nettstedet MSN Tech firedoblet trafikken til over en million brukere. Nettstedet Windows Update fikk 11 millioner besøkende, 76 prosent flere enn uka før.

Microsoft-uavhengige steder for IT-sikkerhet opplevde også et kraftig hopp. Symantec opplevde firedoblet trafikk, til over 4 millioner brukere.

Zone Labs som tilbyr blant annet en gratis personlig brannmur, økte med 73 prosent til 638.000 brukere.

Selv oppdatert virusvern gir ingen beskyttelse mot ormer som MSBlaster og Nachi. Disse krever brannmur, og virusvernselskaper anbefaler nå alle som ikke beskyttes av en brannmur, å installere en personlig brannmur på PC-en. Flere tilbyr pakker med både virusvern og brannmur, med abonnementer for kontinuerlig oppdatering.

Ikke uventet, spår Nielsen/NetRatings at de samme nettstedene vil oppleve et vedvarende høyt besøkstall de kommende ukene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.