Tidsplanen klar for oppgradert Firefox

Mozilla har nylig sluppet Firefox 3, men har også for lengst startet på neste versjon.

Tidsplanen klar for oppgradert Firefox

Mozilla har nylig sluppet Firefox 3, men har også for lengst startet på neste versjon.

Mozilla slapp for snart to uker siden den tredje generasjonen av nettleseren Firefox, som til nå er blitt lastet ned mer en 25 millioner ganger, hvorav over 150.000 ganger av brukere i Norge. Men stiftelsen har for lengst startet arbeidet med flere kommende versjoner.

    Les også:

Bortsett fra vedlikeholdsversjoner som den kommende Firefox 3.0.1, er det versjon 3.1 som skal være først ut. Svært tidlige utgaver av denne versjonen har for lengst blitt gjort tilgjengelig. Men ifølge dette møtereferatet planlegges begynner man å bli klare til å gi ut en alfaversjon. Dette er fortsatt en tidlig testutgave, men trolig mer stabil enn de testutgavene som har blitt gitt ut til nå.

Alfaversjonen vil ikke være beregnet for vanlige brukere, men kan være nyttig for webutviklere for å se i hvilken retning Firefox beveger seg. Versjon 3.1 av Firefox skal blant annet inkludere en del funksjonalitet og endringer som ikke ble ferdig i tide i til lanseringen av Firefox 3.0.

Dette gjelder blant annet ytterligere forbedringer knyttet til det nye bokmerkesystemet Places og prosessen ved installasjon på Windows Vista. I tillegg planlegges det en rekke forbedringer i den underliggende layoutmotoren Gecko, noe som blant annet skal gi bedre resultater i Acid 3-testen og støtte for video-elementet, som er en del av kommende HTML 5.

Dersom alfatestingen går etter planen, vil den første betaversjonen av Firefox 3.1 bli gitt ut i august. Trolig vil det komme flere betautgaver og lanseringsversjoner før den endelige 3.1-versjonen er klar, noe som ventes å skje enten i fjerde kvartal i år eller senest i første kvartal av 2009.

    Les også:

Til toppen