UTVIKLING

Tidsplanen klar for WinPhone 7-utviklere

Verktøyene for å lage applikasjoner er snart ute av beta.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. aug. 2010 - 15:22

De første mobilene med Microsoft Windows Phone 7 kommer på markedet denne høsten. Men skal salget ha noen sjanse til å ta av, må et godt utvalg av applikasjoner være tilgjengelige allerede ved lanseringen.

Derfor har Microsoft lenge tilbudt betautgaver av utviklingsverktøyene til plattformen – verktøy som også etter lanseringen vil bli tilbudt gratis.

I et blogginnlegg denne uken skriver Microsofts Brandon Watson at den endelige utgaven av utviklingsverktøyene vil bli sluppet den 16. september.

Watson advarer om at den endelige utgaven kan inkludere noen mindre endringer som bryter med betautgaven av verktøyene, noe som kan føre til at utviklere som har brukt betaverktøyene vil kunne være nødt til rette noen feil.

De endelige verktøyene skal også inkludere flere nye Silverlight-kontroller, inkludert panorama, Bing maps og pivot.

Utviklere kan allerede registrere seg for å publisere og distribuere applikasjoner gjennom Windows Phone Marketplace, men markedsplassen vil ikke åpne før i begynnelsen av oktober, skriver Watson.

Betautgavene av Windows Phone Developer Tools har ifølge Watson blitt lastet ned mer enn 300.000 ganger. Hvor mange av disse som ender opp med å utgi applikasjoner, vil tiden vise. Mye tyder dog allerede på at Windows Phone 7 kan bli en spillplattform av betydning.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.