KARRIERE

Tieto kutter 180 stillinger

Norge blir spart i ny kuttrunde, forteller selskapet.

Tieto varsler nye masseoppsigelser, denne gangen forsvinner anslagsvis 180 stillinger innen forretningsområdet produktutviklingstjenester.
Tieto varsler nye masseoppsigelser, denne gangen forsvinner anslagsvis 180 stillinger innen forretningsområdet produktutviklingstjenester. Bilde: digi.no
6. mai 2014 - 10:27

Senest i fjor høst gjorde IT-konsulentkjempen det klart at de måtte ty til brutale kutt av opptil 770 ansatte for å spare 50 millioner euro årlig.

Tieto varsler i dag om nye nedskjæringer.

Denne gangen forsvinner 180 stillinger globalt i enheten for produktutviklingstjenester, Product Development Services (PDS).

Masseoppsigelsene ventes å berøre 70 ansatte i Finland der Tieto har sitt hovedkontor, mens målet er å redusere virksomheten i Sverige med 30 stillinger. Ytterligere 80 mister jobbene sine i «andre land».

Det fremgår av en børsmelding tirsdag morgen.

Reduksjonen er nødvendig for å tilpasse kostnadene i tråd med svakere etterspørsel, mener selskapet.

– Markedet for produktutviklingstjenester fortsetter å være svært utfordrende og svingningene er store, sier Tietos konserndirektør for PDS, Antti Vasara i en uttalelse.

Ved årsskiftet hadde Tieto 14.699 ansatte eller det de omtaler som eksperter i til sammen 20 land. Den norske avdelingen består av rundt 500 medarbeidere.

Norge ikke berørt av kutt

Ingen ansatte her til lands blir berørt av nedskjæringene vi omtaler i denne artikkelen, ifølge selskapet.

– Tieto i Norge er ikke berørt av nedskjæringene innenfor Product Development Services, skriver administrerende direktør Kolbjørn Haarr i Tieto Norge i en e-post til digi.no.

Tieto la frem sitt regnskap for første kvartal i slutten av april, da med forbedret lønnsomhet og en organisk vekst på 3 prosent innen IT-tjenester, legger han til. Det ble allerede da indikert mulige kutt i PDS.

På selskapets norske nettsider blir PDS omtalt som «en av hovedkildene for Tietos innovasjonsarbeid, fremtidige vekst og finansielle resultat».

I børsvarselet skriver selskapet at de starter nedbemanningsprosessen ved å innlede møter med ansattrepresentanter i dag.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.