RESULTATERFINANS

Tieto øker overskuddet, men inntektene faller

IT-giganten har også utpekt ny norgessjef. Optimsmen rår i forkant av Software Innovation-integrasjonen.

22. juli 2015 - 14:01

Det finske IT-konsernet Tieto har utpekt Christian Schøyen til ny norgessjef. Schøyen har fungert i stillingen siden mars, da forgjenger Kolbjørn Haarr forlot selskapet for å begynne hos konkurrenten Evry.

I regnskapet for andre kvartal (pdf), som Tieto også presenterer i dag, blir særlig kjøpet av norske Software Innovation trukket fram.

Oppkjøpet styrker selskapets konkurransekraft som digitaliseringspartner i de nordiske landene, og vil bidra til vekst særlig i Norge, opplyses det i rapporten.

Løsningene for arkiv, dokument- og saksbehandling, og de 350 ansatte (snaut 200 i Norge) som fulgte med, ventes å styrke Tieto på nordisk nivå. Tieto Norge hadde 415 ansatte fra tidligere.

- Oppkjøpet av Software Innovation gjør oss i stand til å tilby et bredere spekter av tjenester til en større kundebase, sier konsernsjef Kimmo Alkio i en kunngjøring.

Les også: Tieto sluker Software Innovation

Vokser i Norge

Inntektene til Tieto falt 6 prosent til 364 millioner euro det siste kvartalet, målt mot samme periode i fjor.

Den største nedgangen finner sted i Finland, som fikk omsetningen redusert med 7 prosent gjennom først halvår i år. Sverige økte med 1 prosent. Norge er i siste regnskapsrapport oppstilt under annet-posten, men det oppgis at salget i det norske markedet økte 1 prosent i lokal valuta.

Christian Schøyen overtar nå som norgessjef for Tieto, etter å ha vært konstituert i stillingen i en periode.
Christian Schøyen er utpekt til ny norgessjef, etter å ha vært konstituert i stillingen siden mars. Han ser frem til å integrere Software Innovation i selskapet. Bilde: Marius Jørgenrud
- Vi har en vekst i Norge på litt over 3 prosent målt mot samme kvartal i fjor. Det ble et godt kvartal for alle våre fire hovedindustrier. Vi har også fått inn flere nye ansatte og har nye folk på vei inn over sommeren. Forretningene ser gode ut, sier Christian Schøyen til digi.no.

De er nå i en planleggingsfase for integrasjonen av Software Innovation inn i Tieto. Dette er et arbeid hvor noen nøkkelpersoner fra både Software Innovation og Tieto deltar sammen.

Schøyen regner med at oppkjøpet vil være avklart med konkurransemyndighetene i månedsskiftet august-september.

Ifølge ham har Software Innovation rundt 600 virksomheter på kundelisten. Hele 500 av disse er nye for Tieto, slik at selskapet regner potensialet for mersalg av Tietos produkt- og tjenesteportefølje som gunstige.

- Jeg gleder meg til å ta tak i denne oppgaven over sommeren, sier norgessjef Schøyen.

Les også: - Bra at norske IT-selskaper blir solgt

Overskuddet øker

Selv velger Tieto sentralt å bruke mest oppmerksomhet på å fremheve en organisk vekst innen IT-tjenester som på konsernnivå økte 2,7 prosent, målt i lokal valuta.

- Det gleder meg at vi leverer sunn vekst på IT-tjenester i andre kvartal. Lønnsomheten av den underliggende forretningen utviklet seg som ventet og marginen er blitt noe bedre, dette på tross av at vi forsetter å investere for å vokse på lengre sikt, skriver Alkio i regnskapsrapporten.

Driftsresultatet (EBIT) er opp fra 21,5 til 23,1 millioner euro. Netto etter skatt satt konsernet igjen med et overskudd på 17,4 millioner euro, opp fra 16,5 millioner euro i fjor samme tid.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Mens forretningsområdet konsulentvirksomhet og systemintegrasjon økte inntektene med 5 prosent til 101 million euro, falt produktutviklingstjenester (Product Development Services) 45 prosent til 33 millioner euro.

Deres største forretningsområde «managed services» omsatte for 131 millioner euro, som representer et fall på 1 prosent eller 1 million euro.

Det hurtigste voksende forretningsområdet oppgis å fortsatt være skytjenester. I første halvår økte omsetningen her med 108 prosent, opplyser Tieto.

Så du denne? Norsk programvarehus solgt til dansk IT-gigant

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.