TIETO

Tieto skal levere norsk arkivsystem til svensk sivilberedskap

Software Innovation er siden i fjor heleid av finske Tieto. Programvareselskapet har fortsatt sitt hovedsete på Fornebu, der dette illustrasjonsbildet er tatt.
Software Innovation er siden i fjor heleid av finske Tieto. Programvareselskapet har fortsatt sitt hovedsete på Fornebu, der dette illustrasjonsbildet er tatt. Bilde: Gorm Kallestad, NTB scanpix
15. sep. 2016 - 12:49

Vel tapte de nylig kampen om å levere saks- og arkivløsning til Oslo kommune, men Tieto-eide Software Innovation har nå vunnet en annen kunde, om enn ikke like stor.

Deres produkt Public 360 er solgt inn til Sveriges myndighet for samhällsskydd och beredskap (MSB).

Den statlige etaten med ansvar for samfunnssikkerhet, beredskap og sivilforsvar skal dermed ta i bruk den norskutviklede løsningen. Organisasjonen omfatter rundt 850 ansatte.

Software Innovation har et bedre tak på sitt tradisjonelle hjemmemarked, der hovedkonkurrentene er Acos, Evry og Visma.

Finske Tieto slukte i fjor det norske programvarehuset for drøyt 600 millioner kroner. Ambisjonen er å selge inn dokument- og arkivsystemet på nordisk nivå i større grad enn tidligere.

Bakgrunn: – En av Norges IT-juveler er solgt

Avtalen med den svenske etaten gjelder for to år med opsjon på ytterligere fire års forlengelse. Oppstart er fra første dag inneværende måned.

– Kontrakten omfatter leveranse, installasjon, konfigurering, tilpasning og implementering av dokument- og saksbehandlingssystemer og inkluderer opplæring av personal, service, support og vedlikehold. Avtalen inneholder også en opsjon for migrering av deres gjeldende saksbehandlingssystem, opplyser Tieto.

 

Kontraktsverdien ønsker de ikke å oppgi. Leveransen er imidlertid større enn bare saks- og arkivsystemløsningen. Tieto har solgt inn også det svenskene ynder å kalle virksomhetssystem, som inkluderer blant annet beslutningsstøtte.

 

I en pressemelding sier Gunnar Nybø, leder for segmentet offentlig sektor i Tieto Norge, at de ser fram til å bistå MSB med modernisering av etatens IT-støtte innen dokumenthåndtering og saksbehandling.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.