AVTALER & KONTRAKTER

Tieto sluker Software Innovation

– Det er en av Norges IT-juveler som nå er solgt.

Torstein Harildstad (bildet) og Software Innovation blir nå en del av det finske IT-konsernet Tieto. Det er andre gang på ett år at selskapet er solgt.
Torstein Harildstad (bildet) og Software Innovation blir nå en del av det finske IT-konsernet Tieto. Det er andre gang på ett år at selskapet er solgt.
25. juni 2015 - 09:10

Software Innovation blir solgt til finske Tieto, som er det største nordiske IT-tjenesteselskapet og en sterk konkurrent til blant annet Evry.

Kjøpesummen på 610 millioner kroner blir gjort opp kontant.

Det opplyser partene i en kunngjøring torsdag morgen.

- En juvel

- Jeg gleder meg over dette og er veldig fornøyd. Dette styrker oss og gir et kraftig ståsted i anledning digitaliseringen som pågår, både i offentlig sektor og privat, sier Torstein Harildstad, administrerende direktør i Software Innovation, til digi.no.

Det norske selskapet lager løsninger for dokumenthåndtering, saksbehandling og arkiv. Virksomheten ble etablert i 1984. De har i dag om lag 350 ansatte og omsatte i fjor for 364 millioner kroner med en driftsmargin (EBIT) på 12,5 prosent.

- Jeg mener Software Innovation er en av juvelene i norske IT-industri. Det som ligger foran oss av mulighetsrom er helt enorme, sier Harildstad, som blir med videre etter oppkjøpet.

Etter overtakelsen skal han være ansvarlig for Software Innovaton i Tieto.

Lenge ble det spekulert i om Tieto ville kjøpe rivalen Evry. Slik gikk det ikke. Evry ble som kjent solgt til det utenlandske pengefondet Apax.

Fra 7 til 20 prosent

I stedet tar den finske IT-giganten nå over en annen av norsk IT-bransjes mest kjente selskaper.

Tieto styrker seg nå betydelig i markedet for såkalt Enterprise Content Management (ECM). Som et resultat av oppkjøpet regner de med å øke sin nordiske ECM-markedsandel fra rundt 7 prosent til nærmere 20 prosent.

- Oppkjøpet av Software Innovation er viktig for Tieto og vil øke våre muligheter til raskere å kunne tilby våre kunder i Norden digitale tjenster som skal bidra til økt vekst. Vi styrker vår posisjon, spesielt innen offentlig sektor, som en ledende rådgiver i skjæringspunktet mellom forretningsprosesser og ny teknologi, sier Tietos toppsjef Kimmo Alkio i en uttalelse.

Les også: Tietos norgessjef gikk på dagen - og oppfølgeren: ble snappet opp av Evry

Pen gevinst

Programvarehuset med hovedsete på Fornebu får nye eiere ganske nøyaktig 1 år etter at de overraskende ble solgt privat, rett før en planlagt reintroduksjon på børsen. Det var de velstående næringslivsfamiliene Mohn og Rieber fra Bergen som i juni i fjor kjøpte selskapet fra investeringsfondet Borea.

Det viste seg å bli en solid avkastning for Mohn og Rieber. Salgssummen nå betyr at de sikrer seg en gevinst på 160 millioner kroner.

I Norge har Tieto hovedsete på Skøyen i Oslo. Det internasjonale hovedkontoret er i den finske hovedstaden Helsinki. Selskapet har totalt over 13.000 ansatte på verdensbasis. Det omfatter avdelinger i mer enn 20 land. Siste regnskapsår omsatte Tieto for rundt 1,5 milliarder euro.

Les også: Software Innovation ut i nettskyen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.