RESULTATERFINANS

Tieto sparker sjefen

Hannu Syrjälä går på dagen etter sviktende resultater.

28. apr. 2011 - 11:34

Tietos konsernsjef Hannu Syrjälä har fått sparken. Han går på dagen, ifølge en pressemelding.

Styret oppgir misnøye med konsulentselskapets finansielle og operasjonelle utvikling som årsak. Endringen ble kunngjort sammen med regnskapstall for første kvartal.

De omsatte i perioden for 461,6 millioner euro, opp 9 prosent fra i fjor. Driftsresultat ble 23,6 millioner euro, opp fra 18,8. Driftsmarginen øker fra 4,5 til 5,1 prosent.

Den skandinaviske delen av virksomheten solgte i perioden for 141 millioner euro, opp 27 prosent sammenlignet med første kvartal 2010. Her falt driftsmarginen fra 3,5 til 3,4 prosent.

Resultatet blir betegnet som utilstrekkelig. Trass sterk vekst er selskapet misfornøyd med lønnsomheten.

Under ledelse av Syrjälä, som selv sparket flere direktører da han tiltrådte som konsernsjef i 2008, har Tieto gjennomført en rekke sparetiltak og nedskjæringer.

- Han startet en stor restrukturering for tre år siden. I denne perdioen har Tieto forvandlet seg fra et desentralisert selskap til en virksomhet med en integrert forretningsmodell. Vi retter en takk til Hannu Syrjälä for hans bidrag med å endre og utvikle selskapet, uttaler styreleder Markku Pohjola.

Direktør for driftede tjenester, Ari Karppinen (54), er utpekt som konstituert konsernsjef i perioden frem til styret finner ny toppleder.

I regnskapet oppgir Tieto at utsiktene fremover er uendret, altså i tråd med hva de tidligere har sett for seg. De venter en vekst for IT-tjenestemarkedet i Vest-Europa på 2-4 prosent for inneværende år. Målet er følge denne veksten.

Tieto har for tiden 18.136 ansatte, rundt 1.250 flere enn på samme tid i fjor.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.