Tieto stiger på oppkjøpsrykter

Tietoenator kan bli kjøpt av Telenor. Markedet reagerer positivt.

Tieto stiger på oppkjøpsrykter

Tietoenator kan bli kjøpt av Telenor. Markedet reagerer positivt.

Tietoenators aksjekurs steg i går 2,6 prosent på nye rykter om oppkjøp. Fra før har Nordic Capital lagt inn bud på det svensk-finske konsulentselskapet på 15,5 Euro per aksje.

Flere oppkjøpsfond skal være interessert, og Dagens Næringsliv skriver i dag at oppkjøpsfondet Blackstone snuser på muligheten for å slå sammen TietoEnator og EDB Business Partner.

Ryktene som avisen skriver om sier at EDBs hovedeier Telenor og Blackstone forbereder et bud på 18,5 euro per aksje.

EDB-sjef Endre Rangnes bekrefter til DN at selskapet har inntatt en aktiv rolle i den pågående konsolideringen i bransjen.

Rangnes innrømmer at EDB Business Partner snakker med mange aktører, og at det er viktig for å ha god manøvreringsevne dersom det skulle oppstå en situasjon. Hvem selskapet snakker med vil han imidlertid ikke si noe om.

Telenor skal ifølge DN ha opplevd stor pågang fra private equity-selskaper som ønsker se på muligheten for en sammenslåing mellom EDB og TietoEnator.

- Vi ønsker ikke å bidra til disse spekulasjonene. Det eneste vi kan si er at Telenor generelt støtter EDB i sin industrielle utvikling når vi ser at det er interessante muligheter, sier Bjarne Aamodt, konserndirektør i Telenor og styreleder i EDB, til Dagens Næringsliv.

Til toppen