RESULTATERFINANS

TietoEnator kastet ut fra helse-prosjekter

Helse-Sør og Helse-Vest stopper forsinket prosjekt for elektroniske pasientjournaler.

22. jan. 2007 - 08:03

FInske TietoEnator sliter med to store prosjekter i helse-Norge. De jobber med å levere løsninger for elektronisk pasientjournal (EPJ) til Helse-Sør og Helse-Vest. Begge prosjektene har store problemer.

Helse-Sør prosjektet ble startet i 2004 og skulle være ferdig i 2009, til en prislapp på 160 millioner kroner. Dette prosjektet har nå blitt stanset.

- Vi valgte å sette ned foten. Prøvesatsningen ved Sykehuset Vestfold er både forsinket og mangelfullt, sier Oddbjørn Rønningen, administrerende direktør i Sykehuspartner, til Finansavisen.

Også i Helse-Vest har TietoEnator problemer med tilsvarende prosjekt. De startet opp i september 2005, men ser ikke ut til å ha gått noe bedre.

- Det har vært svært vanskelig fremdrift i prosjektet. Vi er halvannet år forsinket. Det er heller ikke gjort en eneste bestilling - det har rett og slett ikke vært mulig. Ordet katastrofe er dekkende, sier Eirik Hansen i Helse-Vest IKT, til Finansavisen.

TietoEnator på sin side vil ikke kommentere saken.

- Idenne leveransen er nå forprosjektet gjennomført. Noen levering er ikke påbegynt, men Helse-Vest skal i løpet av kort tid avgjøre dette, sier Tor Lahlum, direktør for TietoEnators Helse og velferdsvirksomhet i Norge, til Finansavisen.

Helse-Vest skal være i ferd med å sende en kanselering av rammeavtalen som de har med TietoEnator. Helse-Sør vurderer nå om de skal kreve erstatning av TietoEnator.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.