KARRIERE

TietoEnator med frisk vekst innen telekom

Telekom er i vekst, og TietoEnator skal ansette i stor skala. 50 nye hoder skal på plass innen året.

TietoEnator er et nordisk konsern med 13.000 ansatte. På telekomsiden er det vel 4.000 ansatte som jobber mot nordiske kunder som Telia Sonera, Nokia, Ericsson, Sony Ericsson, Telenor og baltiske teleoperatører.

- I Norge er det 50 innen telekom, men tallet skal dobles til 100 innen året, forteller Paul Frank, direktør for telekom- og mediedivisjonen i TietoEnator, til digi.no.

Men det er lite håp for nyutdannede i denne runden. TietoEnator trenger ingeniører med fire til fem års erfaring eller seniorkonsulenter innen IT-arkitektur og bransjeutvikling.

Frank utelukker ikke at han må gå over nabogrensene for å kunne fylle opp behovet. Det er spesielt Sverige som da vil bli aktuelt.

- Det kan bli hardt å fylle opp 50 stillinger, og det er vanskelig å få tak i tung kompetanse lokalt i Norge, sier Frank.

TietoEnator bygger opp støttesystemer for forretningsløsninger og operasjonell drift. Utvikling av løsningene skjer i Baltikum og Tsjekkia. De nyansatte vil få i oppgave å jobbe med tilpasning av grensesnittet mot kunder i Norge i forhold til fakturasystemer, CRM og kommunikasjon mellom de forskjellige operatørene.

- Våre kunder - mobil- og teleoperatørene - står overfor store utfordringer. Det mobile markedet har blitt modent, samtidig som konkurransen er tøff og prisene presset. For å overleve må operatørene senke kostnadene, og nye investeringer som kan redusere driftskostnadene må til , sier Frank.

Det er dette TietoEnator trenger dyktige medhjelpere til. Etter grundige analyser hos kundene, garanterer selskapet minimum 30 prosent reduksjon på sine IP-kostnader ved innføring av systemer som gir store effektiviseringer.

TietoEnator er solid med 1,4 milliarder kroner på bunnlinjen. Innen området telekom omsatte TietoEnator for 3,7 milliarder kroner i fjor.

Ved resultatframleggelse i februar omsatte TietoEnator for 430 milioner euro, en vekst på 11 prosent fra samme kvartal i fjor, og fikk et resultat før skatt på 35,8 millioner euro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.