RESULTATERFINANS

TietoEnator med gode 1999-tall

Den nordiske IT-giganten TietoEnator la som forventet fram gode tall for 1999, og nå vil selskapet øke investeringstempoet. Og nå settes fokus på det internasjonale mobil- og bankmarkedet.

Sigvald Sveinbjørnsson
18. feb. 2000 - 10:30

Med en omsetningsøkning på 13,9 prosent fra 1998 til 1999, ble TietoEnators totalomsetning på 1,23 milliarder Euro ( 9,89 milliarder norske kroner). Resultatet for 1999 ente på 107,7 milioner Euro, før skatt, (861,6 millioner norske kroner). Dette tilsvarer en margin på 8,8 prosent, hvilket er svært respekttabelt i et så hardt marked som det TietoEnator opererer innenfor .

TietoEnator hadde i fjerde kvatal en omsetningsøkning, på tross av Y2K..

Selskapet startet i mai 1999, da det svenske selskapet Enator sa ja til fusjon med det svenske Tieto. Da var selskapet nordens nest største IT selskapet, bak WM-Data. Selskapet har fokusert på å utvikle applikasjoner og e- handelsløsninger, samt nettverksutvikling og integrasjon. TietoEnator skriver i en pressemelding at det nå er 11 058 annsatte i giganten, en økning på 9,6 prosent fra i fjor.

Og selskapet ønsker fremdeles å vokse, og sier i pressemeldingen at de forventer en vekst på 20 prosent på lang sikt. Hva lang sikt vil si er ikke utdypet nærmere.

TietoEnator vil i tiden fremover fokusere på det internasjonale mobil- og bankmarkedet. WAP og Internett-baserte bankløsninger ser ut til å bli et kjempemarked som TietoEnator vil tyngre inn på.

I 1999 var bank og finanstjenester selskapets største vekstområde, med en økning på hele 29 prosent.

Les:


Tieto sier ja til fusjon
Fusjon skaper nordisk IT-gigant
Enator diskuterer fusjon med Tieto
Merkantildata planlegger storfusjon
Tieto og Entra går sammen
Merkantildata-konkurrent til værs
IDC: Økende marked for IT-service i Norge
Tieto med rekordtall
Tieto klar for oppkjøp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.