TietoEnator med overskudd igjen

Det nordiske IT-konsernet TietoEnator har "alltid" gått med overskudd, og leverer nok en gang solide resultater.

Det svenske IT-konsernet TietoEnator publiserte resultattall for andre kvartal i dag. Selskapet leverer god vekst, men noe svakere enn ventet fra analytikerne.

TietoEnator konkurrerer med store IT-selskaper som WM-data, EDB Business Partner, IBM og andre. Selskapet har klart å levere gode resultater i flere år til tross for vanskelige markedsforhold de siste årene.

- Skarpere prioriteringer, flere synergier og økt intern effektivitet, samt gradvis bedrede markedsforhold reflekteres i resultatene i TietoEnator, og gir oss en veldig god posisjon i markedet videre, sa konsernsjef Matti Lehti på en presentasjon.

    Les også:

TietoEnator fikk netto driftsinntekter på 383,8 millioner euro i andre kvartal mot 341,6 millioner euro i samme kvartal i fjor. Det er en vekst på 12 prosent.

Driftsresultatet endte på 38,4 millioner euro mot 29,2 millioner euro i samme kvartal i fjor. Det er en økning på 31 prosent.

Selskapet fikk et resultat på 1,65 euro per aksje (inkludert goodwill og skatt) mot 0,13 euro per aksje i samme periode i fjor.

Resultatet var imidlertid ikke fullt så bra som analytikerne hadde trodd.

Les mer om: