Tietoenator selger seg ut av offentlig sektor

Tietoenator selger seg ut av offentlig sektor

140 norske ansatte følger med når Tietoenator selger deler av virksomheten til Sirius IT.

Tietoenator er en av europas større leverandører av IT-tjenester. Selskapet har i overkant av 15.000 ansatte fordelt på mer enn 25 land.

Nå selger de seg ut av det nordiske markedet for betjeningen av forvaltningen i offentlig sektor. Konsernet trekker seg imidlertid ikke helt ut. Kjøperen er Sirius IT, et selskap som eies delvis av ledelsen i Tietoenator Government Services i Danmark og det islandske teleselskapet Síminn.

Moderselskapet Tietoenator skriver i en pressemelding at de gjennomfører dette salget for å kunne fokusere mer på sine kjerneområder innen bank-, skog-, helse- og telenæringene.

Sirius IT overtar 420 ansatte, cirka 140 i hver av de nordiske landene Norge, Sverige og Danmark. Virksomheten omsatte i årets første halvår foe 31,8 millioner euro og oppnådde et positivt resultat på 1,4 millioner euro.

- Vår visjon er å skape en Norden-basert IT-tjenesteselskap med et sterkt fotfeste i offentlig sektor og andre utvalgte næringer, sier Kim Winther Jensen, administrerende direktør i Sirius IT, i en pressemelding.

Til toppen