Tietoenator selger seg ut av offentlig sektor

140 norske ansatte følger med når Tietoenator selger deler av virksomheten til Sirius IT.

Tietoenator er en av europas større leverandører av IT-tjenester. Selskapet har i overkant av 15.000 ansatte fordelt på mer enn 25 land.

Nå selger de seg ut av det nordiske markedet for betjeningen av forvaltningen i offentlig sektor. Konsernet trekker seg imidlertid ikke helt ut. Kjøperen er Sirius IT, et selskap som eies delvis av ledelsen i Tietoenator Government Services i Danmark og det islandske teleselskapet Síminn.

Moderselskapet Tietoenator skriver i en pressemelding at de gjennomfører dette salget for å kunne fokusere mer på sine kjerneområder innen bank-, skog-, helse- og telenæringene.

Sirius IT overtar 420 ansatte, cirka 140 i hver av de nordiske landene Norge, Sverige og Danmark. Virksomheten omsatte i årets første halvår foe 31,8 millioner euro og oppnådde et positivt resultat på 1,4 millioner euro.

- Vår visjon er å skape en Norden-basert IT-tjenesteselskap med et sterkt fotfeste i offentlig sektor og andre utvalgte næringer, sier Kim Winther Jensen, administrerende direktør i Sirius IT, i en pressemelding.

Til toppen