TietoEnator sliter i det norske markedet

På tross av gode tider, går TietoEnator på et overaskende stort underskudd i Norge.

TietoEnator sliter i det norske markedet

På tross av gode tider, går TietoEnator på et overaskende stort underskudd i Norge.

Svensk-finske TietoEnator er nordens største IT-selskap, og en stor konkurrent til norske EDB.

Selskapet har totalt 16.000 ansatte, og ifjor jobbet 850 av de i det norske datterselskapet. Mange av disse kommer fra selskapets kjøp av Financial Solutions fra Ementor og Telenor Business Consulting.

I 2006 omsatte det norske selskapet for 1.025 millioner kroner, men ble sittende igjen med et underskudd på hele 79 millioner kroner.

- Vi kan ikke si at vi er fornøyd med det, langt i fra, sier Lars Gøran Larson, sjef for TietoEnators norske selskap, til digi.no.

Han påpeker at tallene ikke helt viser det korrekte bildet av situasjonen i Norge. For det første inkluderer det en goodwill-avskriving på 72 millioner kroner, og for det andre går omsetningen mye på kryss og tvers av landegrensen som en følge av at konsernet er organisert etter vertikalene de opererer i. Det betyr at omsetningen fra prosjekter som går på tvers av landegrensene, kan ende opp i et land selv om flere land har bidratt med ressurser.

På spørsmål om det går bedre i år enn i fjor, kan ikke Larson svare. Tietoenator er et børsnotert selskap som legger frem tall hvert kvartal, men de tallene viser ikke hvordan det går i det norske datterselskapet.

Til toppen