KARRIERE

TietoEnator-utbrytere starter nordisk IT-gigant

Stein Bleivik viderefører TietoEnators virksomhet mot det offentlige i en ny nordisk IT-gigant.

2. nov. 2006 - 07:30

Det islandske teleselskapet Síminn og ledere innen TietoEnator har kjøpt deler av aktivitetene til TietoEnator i Danmark, Norge og Sverige. Denne virksomheten legges til det nye selskapet Sirius IT som får 420 ansatte og en årsomsetning på rundt 500 millioner kroner.

– Vi vil være blant de ti største i Norden, og skal levere verdiskapende IT-løsninger til offentlig sektor og utvalgte private bransjer, sier Stein Bleivik til digi.no. Han skal lede den norske virksomheten.

Hovedkontoret til Sirius IT er i København. Toppledelsen vil bestå av Kim Winther Jensen, som de siste tre årene har været administrerende direktør for TietoEnator i Danmark, Carsten B. Møller, ansvarlig for løsninger til offentlig sektor og Michael Houghton-Larsen, med ansvar for løsninger til en rekke store danske virksomheter.

Bleivik tror det første året vil være et konsolideringsår, der man legger et fundament for fremtidig vekst som kan skje gjennom flere oppkjøp.

Parallelt med et fortsatt sterkt fokus på offentlig sektor, vil Sirius IT styrke sin posisjon innenfor to til tre spesifikke bransjer i privat sektor, forteller Bleivik. Målet er å få samme fotfeste i disse bransjer som Sirius IT i dag har i offentlig sektor.

Sirius IT vil jobbe med programvareutvikling og skreddersøm, og hevdes i dag å være størst på Oracle-teknologi i Norge.

Bleivik ser Accenture, IBM, Ergogroup, WM Data, Capgemini og EDB som de største konkurrentene, men som i flere sammenhenger også vil være samarbeidspartnere.

Sirius IT i Norge vil ha rundt 140 ansatte og ha kontorer i Gjensidige-bygget på Sollerud.

To store prosjekter med leveranse av saksbehandlingssystemet til NAV (tidligere Aetat) og det nye sykehuset A-hus på Lørenskog, er blant de viktigste leveransene til Sirius IT som skjer etter virksomhetsoverdragelse av ansatte fra TietoEnator.

Oppkjøpet er gjennomført i allianse med det nasjonale islandske teleselskapet Síminn. Selskapet eier allerede flere selskaper innen informasjonsteknologi, programvare tjenester og elektroniske medier, og har en klar strategi om å utvide sine aktiviteter innenfor IT-tjenester og IT-drift i de nordiske landene.

Síminn omsatte i 2005 for rundt 2,5 milliarder kroner med et overskudd etter skatt på 450 millioner. Selskapet skal noteres på børsen på Island i 2007.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.