Til frontalangrep på Apple

Google-eide Motorola vil ha importforbud – også for Mac.

Til frontalangrep på Apple
Motorola angriper Apple på bred front i ny patentkrangel. Denne gangen er det ikke bare iOS-enheter som står i målskiven. De vil også stoppe import av Mac-maskiner med iMessage. Bilde:

Tirsdag bestemte den internasjonale handelskommisjonen i USA (ITC) å åpne en undersøkelse av et mulig patentbrudd av Apple. Det er Google-eide Motorola Mobility som har klaget giganten inn for det amerikanske organet som dømmer i patentsaker.

Saken ble meldt inn til ITC i sommer, som nå har besluttet å undersøke om Motorola har hold for sine påstander.

Motorola ber ITC stoppe import av nesten alle iOS-enheter, inkludert iPhone, iPod og iPad. Men de vil også stoppe import av Mac-maskiner med OS X, melder Ars Technica. Hvorfor?

Alle disse Apple-produktene benytter seg nemlig av iMessage-teknologi. Dette er teknologi, mener Motorola, som bryter med deres patenter.

Det Google-eide mobilselskapet hevder Apple har brutt syv av sine patenter på ulikt vis, og har dermed gått bredt ut. Ett av patentene selskapet hevder Apple har brutt er et patent Motorola registrerte i 2001 og som ble innvilget i 2006. Patentet kan du i sin helhet lese her, men det dreier seg om et system som sørger for kontinuitet mellom meldingsklienter og en metode for dette.

Ars Technica har funnet klagen hvor dette fremkommer – hvor Motorola i detalj forklarer hvordan de føler Apples løsning er i strid med deres patenter. I korte trekk dreier det seg om systemer for å kommunisere sømløst på tvers av ulike enheter.

Motorola skriver ifølge Ars Technica at det ikke vil være til stor skade for amerikanske forbrukere at disse produktene blir forbudt å innføre til markedet, ettersom det er sterk konkurranse og mange aktører som tilbyr tilsvarende produkter.

Dette er langt fra første gang Apple og Motorola har angrepet hverandre med patentvåpenet, men det som er forskjellen fra tidligere angrep er at dette også omfatter produkter som ikke er smarttelefoner eller nettbrett.

Ars Technica skriver at det er svært lite trolig at Motorola vil lykkes å stoppe importen, og dermed effektivt salget av nye Apple-produkter, i USA. Men, tillegger teknologinettstedet: det er et modig og interessant trekk.

Det viser også at Google, som står bak Android-plattformen, er villig til å komme på offensiven etter at Samsung gikk på et sviende nederlag da Apple fikk juryen med seg i en rettsak tidligere i august.

I juryens kjennelse måtte Samsung ut med over 1 milliard dollar til Apple for brudd på patenter. Denne er imidlertid ikke rettskraftig ennå.

    Les også:

Les mer om: