Til topps etter bare tre dager

NetCom melder om svært høy etterspørsel etter Apples nyeste mobil.

Til topps etter bare tre dager
Apples iPhone 5 topper salgslisten for september hos NetCom. Forgjengeren lå på førsteplass i nesten alle måneder etter lanseringen i fjor. Ingen blir overrasket dersom også den nye utgaven greier noe tilsvarende. I alle fall dersom der ikke kommer en forbedret S-utgave allerede tidlig på nyåret. Bilde: Apple

NetCom har kommet med selskapet topp ti-liste over de to smartmobilene som har solgt best gjennom selskapets salgskanaler i september. Med bare to nykommere på listen, er det ikke de helst store endringene. Men den ene nykommeren har gått rett til topps.

Dette er ikke overraskende Apples iPhone 5. Det som er spesielt imponerende, er at mobilen ikke kom i salg før den 28. september, noe som betyr at salget bare varte i tre dager, hvorav én av dagene var en søndag.

Til sammenligning greide ikke Samsung Galaxy S III å komme inn på topp ti-listen i det hele tatt da den ble lansert i slutten av mai. Men NetCom forklarte den gang at dette skyldtes at dette skyldtes at selskapet var blitt tildelt altfor få telefoner.

– Salget av iPhone 5 er historisk godt. Kunder har stått 15 timer i kø, og flere tusen har stått på liste for å sikre seg Apples siste telefon, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, i en pressemelding. Der opplyses det ogås at det at NetCom aldri tidligere har hatt flere nye iPhone-telefoner tilgjengelig ved en salgsstart.

– Vi sikret oss et meget høyt volum av telefonen, og det har vært helt avgjørende for at flere tusen fornøyde kunder bruker iPhone 5 i dag, sier Renaas. Men det er fortsatt kunder av NetCom som har bestilt og betalt for iPhone 5, men som ikke har mottatt den. De vil motta telefonen når NetCom får leveranser fra Apple.

– Etterspørselen er utrolig god, og vi jobber tett med produsenten for å sikre oss flest mulig iPhone 5 framover, sier Renaas.

Resten av listen

I september havnet Galaxy S III på en andreplass, foran de tre gamle traverne iPhone 4S, Galaxy S II og iPhone 4. Disse mobilene er nå henholdsvis ett, halvannet og to år gamle.

Med iPhone 5 på topp og eldre modeller på tredje og femte plass, har iOS igjen klatret forbi Android som mest solgte plattform. I august var omtrent 52 prosent av smartmobilene som ble solgt i NetComs salgskanal basert på Android, men omtrent 46 prosent var basert på iOS. I september er situasjonen stikk motsatt. Apples plattform har nå omtrent 52 prosent andel, mens Android har omtrent 46 prosent.

Den eneste plattformen som utfordrer de to kjempene hos NetCom, er Windows Phone. Men noen trussel er den ikke. Fra august til september har markedsandelen blitt redusert fra 2 til 1 prosent. Det er likevel nok til at Nokias Lumia 800 fortsatt er på en 9. plass på listen.

Dagens Windows Phone-mobiler kan oppgraderes til Windows Phone 7.8 når den kommer, men ikke til Windows Phone 8. Dette kan ha bidratt til at en del har utsatt mobilkjøpet inntil de første Windows Phone 8-mobilene fra selskaper som Nokia, Samsung og HTC kommer i salg i Norge, noe som trolig vil skje fra og med november.

Nedenfor er hele listen over de ti mest solgte smartmobilene i NetComs salgskanal i september. Plasseringen i august vises i parentes:

1. (-) Apple iPhone 5

2. (2) Samsung Galaxy S III

3. (1) Apple iPhone 4S

4. (3) Samsung Galaxy S II

5. (4) Apple iPhone 4

6. (6) Sony Xperia Go

7. (8) Samsung Galaxy Xcover

8. (5) HTC One X

9. (7) Nokia Lumia 800

10. (-) HTC Desire C

    Les også:

Les mer om: