FORBRUKERTEKNOLOGI

Tilbake til start

Verdens største pc-produsent innfører Metro-alternativ.

Pokki er ikke bare en meny som gir adgang til installerte programmer. Løsningen omgår også Microsofts egen distribusjons-kanal for programvare.
Pokki er ikke bare en meny som gir adgang til installerte programmer. Løsningen omgår også Microsofts egen distribusjons-kanal for programvare.
26. aug. 2013 - 10:13

Den berømmelige startknappen blir «gjeninnført» med Windows 8.1, en gratis oppgradering som vil foreligge den 17. oktober.

Strengt tatt er dette en snarvei til det nye berøringstilpassede «Metro»-grensesnittet med firkantede fliser. At knappen skal synes igjen forandrer ikke det faktum at den klassiske startmenyen er borte.

Problemet er at mange ikke ønsker å forholde seg til det nye grensesnittet. Det har fremveksten av svært mange populære tredjepartsverktøy tydelig vist.

Verdens største pc-produsent tar nå konsekvensen av dette.

Lenovo innfører den alternative startmenyen Pokki fra programhuset SweetLabs som et forhåndsinstallert alternativ på alle Windows 8-baserte datamaskiner de tilbyr. Det melder nyhetstjenesten Bloomberg.

Pokki som er gratis skal ifølge SweetLabs være lastet ned av minst tre millioner brukere, men etter distribusjonsavtalen med Lenovo vil nok programvaren nå et langt større publikum.

Dette fremstår som en ikke så rent liten utfordring for Microsoft. Pokki er nemlig ikke bare en startmeny som gir kjapp adgang til installerte programmer.

Med på lasset følger også tilgang til en egen pc app store for populære nettjenester, web-applikasjoner og utvalgte klassiske Windows-programmer, og altså en distribusjonskanal som pent hopper bukk over Microsoft sin egen app-kanal.

– Når dette blir standard på pc-er fra verdens største pc-produsent bør det vekke en viss bekymring hos Microsoft, mener vårt søstermagasin DinSide.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.