Tilbake til "the StarTac days"

Motorola lengter tilbake til de dagene da selskapet kunne skryte av å levere de letteste, minste og lekreste mobiltelefonene som var å oppdrive. Perioden fra 1997, kall det gjerne StarTac-tiden, var selve gullalderen for selskapet - i hvert fall imagemessig - en posisjon Motorola nå skal gjeninnta.

Motorola lengter tilbake til de dagene da selskapet kunne skryte av å levere de letteste, minste og lekreste mobiltelefonene som var å oppdrive. Perioden fra 1997, kall det gjerne StarTac-tiden, var selve gullalderen for selskapet - i hvert fall imagemessig - en posisjon Motorola nå skal gjeninnta.

Ifølge nettstedet scmp.com har Motorola en ny snerten mobiltelefon på beddingen, modell V70, som følger opp StarTac-tradisjonen med nye prinsipper for hvordan telefonen åpnes og et generelt innovativt designpreg.

V70 vil først bli lansert i 'gadget-paradiset' Hongkong - nærmere bestemt om tre måneder, skriver scmp.com som har intervjuet Motorolas markedssjef Geoffrey Frost om strategien selskapet nå legger på mobilsiden.

- Det var Nokia som først så det enorme potensialet som lå i å profilere mobiltelefoner som rene motegjenstander. Nå ser vi en trend der teknologi i økende grad integreres i populærkulturen, det er 'hipt' å bli observert med 'den rette' mobiltelefonen. Det er en virkelighet heller ikke Motorola kan melde seg ut av, sier Frost.


Han håper at V70 kan være det første produktet som vil bidra til at Motorola tar tilbake noen av markedsandelene selskapet har tapt til finske Nokia de siste årene.

Motorola øker nå sine markedsføringsbudsjetter betydelig, og vil snart blåse igang en global varemerkebyggende kampanje. Samtidig med lanseringen av V70 vil selskapet også tilby masse tilleggsutstyr, deriblant et digitalt kamera og et lite tastatur for SMS-storbrukerne. Også dette tilbehøret vil få den slanke, sølvfargete designen som V70.

Motorola ser tre designkategorier som de tror vil få stor oppslutning blant det mobiltelefonkjøpende publikum:

  • Den ene er den stilrene designtelefonen, som V70.
  • Den andre er det Motorola liker å kalle produktivitetsøkende enheter som Accompli-serien (bildet t.h.) - en alt-i-ett-telefon som kjører et propritært Motorola-operativsystem.
  • Og til slutt er det modeller for de unge, mote- og prisbevisste - det store volumsegmentet.

Også Motorola er med i Symbian-samarbeidet, men har likevel ikke lansert egne produkter med dette operativsystemet. I løpet av de neste to-tre kvartalene vil det komme en rekke nye 'smarte' telefoner på markedet med Microsofts (foreløpig døpte) Stinger-OS. Det er ventet slike telefoner fra blant andre Siemens, Samsung og Mitsubishi. I tillegg har Handspring varslet en ny PDA, kalt Treo. Motorola velger imidlertid å holde kortene tett til brystet om hvilket operativsystem selskapet satser på i sine fremtidige mobilkomprodukter i det mer avanserte sjiktet.

Nykommeren V70 er imidlertid ikke hemmelig lenger: Hvis du lurer på hva Motorola har pønsket ut denne gangen - ta en titt på dette bildet på threegmobiles nettsider (siden laster periodevis noe tregt).

Til toppen