FORBRUKERTEKNOLOGI

Tilbakekaller 70 000 laptop-batterier

Denne gangen gjelder det HP-maskiner.

Disse modellene er berørt av HPs tilbakekalling av laptop-batterier.
Disse modellene er berørt av HPs tilbakekalling av laptop-batterier.
15. mai 2009 - 12:55

Li-ion-batterier har vist seg å kunne være brannfarlige, og det er allerede flere eksempler på at store partier har blitt trukket tilbake fra markedet. I mars i fjor måtte Lenovo tilbakekalle over 200000 batterier. Tidligere har Sony i flere runder måttet tilbakekalle flere hundre tusen batterier som de produserte for blant andre HP, Dell, Toshiba, Lenovo, Acer og Apple.

Nå er det en ny runde på gang. Denne gangen er det HP som går ut med tilbakekalling av batteriene i sine laptoper. Tilbakekallingen gjelder maskiner med typebetegnelse Pavillion, Compaq Presario, HP og HP Compaq. (Bildet på toppen av denne artikkelen viser den fullstendige listen over maskiner som kan ha de aktuelle batteriene.)

Batteriene som HP regner som potensielt brannfarlige har følgende serienumre (^ kan erstattes av hvilket som helst tall eller bokstav):

62940^^AXV^^^^ 65033^^B7U^^^^

65033^^B7V^^^^

65033^^BGU^^^^ 65035^^B7U^^^^

65035^^B7V^^^^

65035^^BGU^^^^

65035^^BGV^^^^ 67059^^V8U^^^^

67059^^V8V^^^^

Samtlige maskiner er produsert i Kina. Batteriene er også solgt separat, som ekstrabatterier eller erstatning for oppbrukte batterier.

HP anbefaler at kundene umiddelbart sjekker om batterier samsvarer med kriteriet ovenfor. Dersom så er tilfelle, skal de ta kontakt med forhandleren. De vil da få et gratis, nytt batteri. I mellomtiden anbefales det å bare bruke PC-en med strøm fra stikkontakten.

Det har ikke lykkes digi.no å få kommentar fra HP i Norge. Men på HPs norske nettsider ligger det en lenke til den amerikanske tilbakekallingsmeldingen. Dermed er det trolig også solgt maskiner i Norge med batterier som ikke regnes som trygge.

Category & Marketing Manager Amund Hamre i HP Norge opplyser til digi.no at en av deres batterileverandører oppgir t det har blitt levert 203 000 batterier til bærbare PC’er som kan ha en feil. Feilen kan føre til overoppheting og i verste fall brann i batteriet. Totalt utgjør talet under 3% av totalt leverte produkter i tidsrommet august 2007-januar 2008. Dette gjelder ingen business-maskiner solgt i Norge, men kan omfatte PC’er solgt i forbrukermarkedet.

Oppdatert 19/5-2009 kl. 11.20

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.