JUSS OG SAMFUNN

Tilbakeslag for Oracle

Rettssaken mot Google igjen utsatt på ubestemt tid.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. jan. 2012 - 14:59

Bare en knapp uke etter at William Alsup, dommeren i den kommende rettssaken mellom Oracle og Google, kunngjorde at rettssaken sannsynligvis ville starte i slutten av mars, har saken på nytt blitt utsatt på ubestemt tid. Dette skriver Infoworld.com.

– Før datoen for rettsaken kan settes, må spørsmålet om metodikken for skadeerstatning ordnes opp i, skriver Alsup i en rettsordre i går. Alsup mener at Oracle ikke bruker noen skikkelig skadeerstatningsmetodikk og vil ikke sette noen ny dato før dette skjer.

– Oracle kan ikke skylde på andre enn seg selv for denne forsinkelsen, gitt at selskapet to ganger har bruk metodikker som har ledet til stratosfæriske tall, skriver Alsup. Oracle har flere ganger uttrykt ønske om at saken kommer i gang så raskt som mulig.

Alsup mener altså at erstatningskravene fra Oracle mot Google for patent- og opphavsrettskrenkelser i forbindelse med Dalvik-komponenten i Android er altfor høye. Oracle har krevd opp til 6,1 milliarder dollar i erstatning for krenkelsene. Så langt har ikke Oracle redusert erstatningskravene tilstrekkelig til at dommeren har villet godta dem.

Et annet punkt som hindrer at saken kommer videre er den mye omtalte eposten fra Google-ingeniøren Tim Lindholm. I denne heter det at Google hadde undersøkt en rekke alternative teknologier for Android, ingen som var i nærheten av å kunne brukes i stedet for Java. I meldingen heter det at Lindholm og hans kolleger konkluderte med at Google måtte forhandle fram en lisens for bruk av Java.

Google har gjentatte ganger forsøkt å hindre at denne meldingen brukes som et bevis i rettsaken, ved å hevde at den er underlagt et advokat-klient-privilegium. Så langt har selskap mislykkes i disse forsøkene.

Alsup har gitt Oracle muligheten til å få fjernet dette hinderet ved å frasi seg muligheten til å bruke eposten som bevis. Men eposten anses trolig av Oracle som et uomstøtelig bevis i saken, så det er lite sannsynlig at selskapet vil gripe fatt i denne muligheten.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.