PERSONLIGTEKNOLOGI

Tilbakeviser nettbrett-kutt

Asus og Dell benekter at de skal trekke seg ut av markedet for Android-nettbrett.

Asus, her med sitt nettbrett Eee Pad Transformer, benekter at de vil trekke seg ut av markedet for Android-nettbrett.
Asus, her med sitt nettbrett Eee Pad Transformer, benekter at de vil trekke seg ut av markedet for Android-nettbrett. Bilde: Nvidia

Mandag formidlet digi.no rapporter fra den taiwanske nyhetstjenesten Digitimes og den britiske avisen The Guardian om at flere av de store PC-produsentene er på vei vekk fra nettbrett-markedet.

The Guardian tolket opplysningene dithen at aktører som Dell, Asus og Acer, heller ville satse på Windows 8-baserte nettbrett i stedet for Android, men opplysningene var ikke bekreftet.

Nå rykker de store aktørene ut og benekter planene, melder CNet News.

– Som vanlig er ryktene og rapportene fra Digitimes feil. Asus er ikke på vei ut av Android-nettbrett, sier Asus-talsperson Gary Key til CNet. Også en representant fra Dell sier til nyhetstjenesten at de ikke har slike planer. CNet lykkes imidlertid ikke å få kontakt med talspersoner fra Acer.

Som digi.no kunne melde mandag har det ikke vært spesielt lukrativt i nettbrett-markedet.

Samsung har fått noe gjennomslag med sitt nettbrett, Galaxy Tab 10.1, men det er fremdeles Apples iPad som har klart å tiltrekke seg kundene. Forrige mandag lanserte imidlertid Amazon sitt nettbrett, Kindle Fire, til en brøkdel av prisen som konkurrentene tar. Gjennom å selge nettbrettet til nær kostpris forventer Amazon at Kindle Fire brukerne vil benytte seg av nettbrettet til å handle deres innhold og produkter og derfor gjøre det til en lukrativ butikk.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.