Tilbakeviser rykte om masseoppsigelser

IBM kaller påstandene for latterlige.

Tilbakeviser rykte om masseoppsigelser
Bilde:

I går ettermiddag skrev Forbes om det som angivelig kalles for Project Chrome hos IBM, og som kort fortalt går ut på at 26 prosent av selskapets ansatte – altså mer enn hundre tusen personer – skal få en telefon fra sine ledere i neste uke med beskjed om at de har blitt sagt opp.

Som digi.no også har skrevet, er IBM inne i en vanskelig periode med fallende inntekter 11 kvartaler på rad.

Men situasjonen er nok ikke fullt så ille som det Forbes antyder. Det går fram av en kommentar som en IBM-talsmann har sendt til Wall Street Journal.

– IBM kommenterer ikke rykter, heller ikke rykter som er latterlige eller grunnløse. Dersom noen hadde sjekket informasjonen som er fullt tilgjengelig fra våre offentlige resultatomtale, eller rett og slett hadde spurt oss, ville de ha visst at IBM allerede har kunngjort at selskapet nettopp har tatt en kostnad på 600 millioner dollar for «rebalansering av arbeidsstyrken». Dette tilsvarer flere tusen mennesker, en liten del av det som har blitt rapportert, skriver talsmannen.

– I fjor ansatte IBM 45.000 mennesker, og selskapet har for tiden omtrent 15.000 ledige stillinger globalt for ny kompetanse innen vekstområder som nettsky, analyse, sikkerhet, samt sosiale og mobile teknologier. Dette er bevis for at IBM fortsetter å tilpasse selskapets kompetanse til det vi anser som de beste mulighetene i markedet, skriver talsmannen.

    Les også: