Tilby ditt eget innhold i mobilt kartprogram

Svenske Locago har allerede nesten 70 geotaggede informasjonslag.

Noen av lagene man kan velge mellom i Locago.
Noen av lagene man kan velge mellom i Locago.

Svenske Locago har allerede nesten 70 geotaggede informasjonslag.

Svenske Idevio utvikler en mobil kartapplikasjon som ser ut til å kunne bli et godt alternativ til Google Maps på mobilen. I Google Earth er noen av den nyttigste funksjonaliteten all tilleggsinformasjonen man kan velge å få vist som informasjonslag sammen med satellittbildene. Men i Google Maps er utvalget av slike lag langt mer begrenset.

Det er det derimot ikke i Idevios Locago, som har vært under åpen betatesting siden mai 2008. Noe av det sentrale med denne applikasjonen er det store utvalget av informasjonslag. Foreløpig er de fleste laget av utgiverselskapet selv, men det er også mulig for tredjepartsleverandører å tilby egne data. Dette gjøres ved å opprette og publisere et sett med spesielt formaterte XML-filer.

Blant informasjonslagene som allerede tilbys, er artikler fra Wikipedia (kun engelsk), geotaggede bilder fra Flickr og Panoramio, en rekke byguider, oversikter over næringsliv og eiendommer som er tilsalgs. Locago tilbyr selvfølgelig også slikt som veibeskrivelser og

Brukeren kan velge mellom kartdata fra TeleAtlas og OpenStreetMap. Kartene lastes opp på mobilen som svært komprimerte vektordata, noe som skal begrense mengden av data som må lastes ned av mobilen for å vise kartene.

Locago, som bygger på Ericsson Mobile Maps-motoren, er Java-basert og kan kjøres på de fleste mobiler med støtte for dette. Offisielt støttes 110 modeller fra Nokia og Sony Ericsson.

Programmet har støtte for både interne og Bluetooth-basete GPS-er.

Til tross for at programmet fortsatt er en betautgave, og nok fortsatt, på enkelte områder, bærer noe preg av dette, skal det ha blitt tatt i bruk av mer enn en million brukere.

Locago kan lastes ned fra denne siden.

Noen av lagene man kan velge mellom i Locago.
Noen av lagene man kan velge mellom i Locago.
Til toppen