Tilbyr 11 milliarder cash for resten av NetCom

Telia gir seg ikke med de 51,5 prosentene de nå har skaffet seg av NetCom. Nå planlegger de å kjøpe de resterende aksjene. Kontant.

Telia gir seg ikke med de 51,5 prosentene de nå har skaffet seg av NetCom. Nå planlegger de å kjøpe de resterende aksjene. Kontant.

Etter at meldingen kom om at Telia AB sikrer seg kontroll over NetCom

Nå kommer det fram i en pressemelding at Telia også ønsker å kjøpe de resterende aksjene i mobiloperatøren NetCom. "Telia vurderer å legge inn et kontantbud tilsvarende 470 norske kroner per aksje på de resterende aksjene i Netcom ASA" skriver Telia i en pressemelding.

Telia ønsker å lokke danskene med et enormt kontantbeløp. Til en pris av 470 kroner aksjen er prisingen på 22,85 milliarder svenske kroner. Det innebærer at Telia kan tilby TeleDanmark i overkant av ni milliarder i cash for en andel på 40 prosent i NetCom.

- NetCom er en ideell partner for Telia med en bra markedsposisjon, et sterkt varemerke og et høyt teknisk nivå. Handelen forsterker Telias nordiske konkurransekraft, sier Jan-Åke Kark, konsernsjef i Telia i en pressemelding.

NetCom ASA er Norges nest-største mobiloperatør med rundt 750.000 kunder og en markedsandel i Norden på nesten 29 prosent målt etter første kvartal år 2000. Telia vil etter kjøpet være representert som mobiloperatør i alle de nordiske landene og kontrollere rundt fire av de 14 millioner med mobilkunder.

Norge var det siste markedet i Norden hvor Telia ikke hadde noen mobilvirksomhet. Dermed ser det ut som om Telia er i ferd med å bygge opp et nytt Telia Norge etter at det ble solgt til Enitel AS og forhandlingene med Telenor brøt sammen.

Til toppen