Tilbyr 15.000 indere til dine IT-prosjekt

Å bruke ingeniører fra NTNU til å programmere er dårlig bruk av ressurser, mener det ferske selskapet Nordic Associates. De vil nå tilby norske bedrifter 15.000 skarpe indiske IT-hoder for å gjøre alle mulige IT-relaterte oppgaver.

Shankar A. Narayan startet for noen måneder opp selskapet Nordic Associates . Dermed skal Narayan kunne tilby norsk næringsliv en enorm mengde skarpe indiske IT-hoder som kan gjøre alt mellom himmel og jord hva angår IT-relaterte oppgaver.

Nisjen Narayan vil inn i er skapt på grunn av den store etterspørselen det er i Norge etter kvalifiserte programmerere og IT-konsulenter. Næringslivet skriker etter folk med denne kunnskapen, men det er rett og slett ikke nok folk til å dekke alle de oppgavene som må gjøres.

En måte å bøte på dette har vært å åpne for arbeidsinnvandring fra for eksempel India - et land som har svært mange kompetente mennesker på området. Men Narayans metode tar utgangspunkt i at kompetansen like gjerne kan være i India - eller for den del hvor som helst i verden, mens prosjektene styres fra et annet sted på kloden.

- Dette har de gjort i minst ti år i USA, sier Narayan til digitoday.no. Han mener at Norge ikke stiller særlig sterkt i konkurransen om å få høykvalifisert IT-personal til Norge, når USA og andre stormakter trenger dem like hardt.

- Det er jo kaldt i Norge, og med et stramt skattesystem, sier Nayaran.

Nordic Associates har ingen egne programmerere eller folk. De bruker heller nettet til et av de største selskapene innen dette feltet i India, TATA Consultacy Services. Selskapet har 15.000 mennesker spredd rundt i hele India, og tar oppdrag hos store selskap som American Express, City Bank og flere andre Fortune 500 selskaper.

De 15.000 konsulentene kan brukes av norske selskaper, enten på det som kalles "offshore development" eller at de rett og slett flys inn til landet for å gjøre oppdrag.

Nayaran forteller at flere av de store selskapene bruker "offshore development" metoden sammen med tidsforskjellen for å ha utviklingsavdelinger som er i virksomhet 24 timer i døgnet.

- I tillegg til at halvparten av TCSs stab på 15.000 konsulenter har en mastergrad, er selskapet sertifisert etter verdens strengeste kvalitetsstandard. Dette skulle svare godt til norske selskapers krav til både kvalitet og ekspertise, sier Narayan.

- Det å sette programmeringsarbeid til NTNU-utdannede ingeniører er dårlig ressursbruk, sier Nayaran som mener at det vil være mye bedre å bruke indiske krefter til slike oppdrag.

Shankar A. Narayan var tidligere seniorkonsulent for PricewaterhouseCoopers Consulting i Norge, og rådgav konsulentselskapets norgesdirektør, Petter Kleppe. Det var en periode planlagt at PwC skulle investere i selskapet, men dette ble det ikke noe av.

PwC skal i stedet bidra til at selskapet får inn kunder, forteller Narayan til digitoday.no.

Nordic Associates ble etablert i fjor, og har allerede en del selskaper på kundelisten. Blant disse finner man Enitel samt et stort teleselskap Nayaran ikke vil røpe navnet på.

Til toppen