KARRIERE

Tilbyr bachelorgrad i apputvikling

NITH la opp programmet etter henvendelser fra IT-bransjen, sier Trine Romskoug.

Førstelektor Tor-Morten Grønli og kommunikasjonssjef Trine Romskoug i sier NITH sier bachelorprogrammet innen apputvikling skal gjøre studenten i stand til å utvikle et mobilt konsept begrunnet og forankret i et forretningsbehov.
Førstelektor Tor-Morten Grønli og kommunikasjonssjef Trine Romskoug i sier NITH sier bachelorprogrammet innen apputvikling skal gjøre studenten i stand til å utvikle et mobilt konsept begrunnet og forankret i et forretningsbehov. Bilde: NITH
26. jan. 2012 - 08:53

Norges informasjonsteknologiske høgskole (NITH) melder at de har etablert et spesialisert bachelorprogram innen apputvikling.

Høyskolen har i noen år hatt Android-programmering som emne i enkelte studieprogrammer. Etter henvendelser fra IT-bransjen ønsker man nå å tilby en treårig bachelorgrad. Studieplanen omfatter programmering i Java, Android og iOS, samt emner som grensesnittdesign og innovasjon.

– Mange studenter utvikler ulike apper gjennom sine hovedprosjekter. Til nå har de i stor grad lært seg å programmere appene selv, sier kommunikasjonssjef Trine Romskoug.

Et hovedprosjekt ved NITH innebærer at bachelorstudenten mot slutten av studiet er ute i en bedrift for å løse et konkret oppdrag. Andelen oppdrag som dreier seg om mobilapplikasjoner er nå 20 prosent og ventes å øke.

Sporingsappen til Posten er den mest brukte appen utviklet som hovedprosjekt av en NITH-student.

Studieprogrammet «Mobil apputvikling» starter i august, med 40 studieplasser. Det dreier seg ikke bare om teknologi.

– Målet er at studenten etter endt studium skal kunne utvikle et mobilt konsept begrunnet og forankret i et forretningsbehov, sier programansvarlig for studiet, førstelektor Tor-Morten Grønli.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.