BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tilbyr bedriftslisens på sletteprogram

Ibas tilbyr en ny lisens for organisasjoner som selv vil slette absolutt all informasjon på harddisker.

24. juni 2005 - 09:03

Ibas-applikasjonen ExpertEraser bygger på teknologi som er anerkjent og godkjent for å slette gradert informasjon av forsvaret i Norge og Sverige. Det britiske Communications Electronics Security Group (CESG) har godkjent ExpertEraser etter høyeste sikkerhetsnivå for sletting av informasjon for det offentlige.

Konsekvent bruk av sletteprogram på maskiner som skal omdisponeres eller kasseres, hindrer informasjon fra å falle i hendene på uvedkommende.

Ifølge Ibas tror mange at det er tilstrekkelig å formatere harddisken for å slette informasjon.

– Dette kan karakteriseres som å rive ut innholdsfortegnelsen i en bok. Alle de andre sidene finnes fortsatt. Innholdet er tilgjengelig for den som ønsker å lese det, understreker salgssjef Dag Arnesen i Ibas.

Ibas tilbyr nå en bedriftslisens på ExpertEraser, kalt ExpertEraser Site License. Den gir tilgang til en master image som kan distribueres fritt innen organisasjonen, over nettet eller på CD. For en bedrift med 50 PC-er koster lisensen 5700 kroner eks mva over tre år.

Selskapet minner om en undersøkelse det gjennomførte i fjor i samarbeid med TNS Gallup. Den viste blant annet følgende:

  • 96,5 prosent av alle større norske bedrifter og offentlige institusjoner har større eller mindre mengder sensitiv informasjon lagret på sine IT-systemer
  • Hver femte større norske bedrifte og offentlig institusjon lar være å slette informasjon på sitt IT-utstyr når det utrangeres
  • Nær 70 prosent av IT-sjefene skal utrangere sikkerhetskritisk utstyr de kommende 12 månedene
  • Hver femte IT-sjef er ikke sikker på at leaset utstyr er sikkert slettet ved innlevering etter leasingperiodens utløp

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.