Tilbyr chat på alle nettsteder

Det israelske selskapet Hypernix har lansert applikasjonen Gooey, som gir registrerte brukere et eget "praterom" de kan ha med seg når de surfer rundt på nettet.

Det israelske selskapet Hypernix har lansert applikasjonen Gooey, som gir registrerte brukere et eget "praterom" de kan ha med seg når de surfer rundt på nettet.

Når en bruker er innom et nettsted vil han eller hun se kallenavnene (nickene) til alle andre Gooey-brukere som er på nettstedet samtidig. Brukerne vil også se et offentlig praterom som er tilknyttet akkurat den URL-en, og som alle tilstedeværende Gooey-brukere kan svare på.

Brukerne kan også klikke på navnene til andre Gooey-brukere og gi dem muligheten til å åpne en privat pratekanal. Det er også mulig å skru av applikasjonen og surfe på vanlig måte, skriver TechWeb.

Selskapet vil blant annet tjene penger på annonser på sitt eget nettsted. Gooey-sidene inneholder også en liste over adressene til de mest aktive diskusjonene på nettet.

- Det er en rekke fordeler ved å koble chat til spesifikke nettsteder, sier Shai Adler, en av toppsjefene i Hypernix, til TechWeb. Han nevner blant annet at diskusjoner lettere kan bli knyttet til ett bestemt tema, for eksempel en artikkel. I tillegg får brukerne mulighet til å hjelpe hverandre. Adler mener dette er blitt mer og mer viktig ettersom den økende informasjonsmengden på nettet gjør det vanskeligere å finne fram ved hjelp av søkeverktøy.

Forretningsmodellen til Hypernix er nokså lik den til Third Voice, som ble lansert 17. mai i år. Third Voice lar brukerne skrive kommentarer på web-sider, og disse kommentarene er bare synlige for andre Third Voice-brukere. Forskjellen er at Third Voice-brukernes kommentarer blir liggende på web-sidene , mens Gooey-brukerne chatter på "vanlig" måte, hvor det de skriver kun blir liggende en kort stund, og ikke lagret på noen servere.

Barry Parr, som er analytiker hos International Data Corp (IDC), sier til TechWeb at fordelen ved Third Voice er at det ikke trenger å være andre brukere tilstede samtidig for at applikasjonen skal være interessant. På den annen side kan chattens kortvarighet spare Hypernix for noen av problemene Third Voice har måttet stri med.

Mange web-designere har truet med å saksøke Third Voice sitt produkt fordi de mener det krenker opphavsretten og innvaderer det som er privat. En av grunnene er at kommentarene blir liggende på web-sidene til evig tid, avslutter Parr.

Til toppen