Tilbyr datasentral i en kontainer

Sun vil tilby kunder med spesielle behov en fullverdig datasentral installert i en kontainer.

Tilbyr datasentral i en kontainer

Sun vil tilby kunder med spesielle behov en fullverdig datasentral installert i en kontainer.

Ifølge Sun har flere av deres kunder et udekket behov for rask utvidelse av sin datasentral, eller for på kort tid å kunne etablere en ny datasentral, gjerne i omgivelser som kan være vanskelig tilgjengelige. «Project Blackbox» skal dekke dette behovet.

Konseptet består av en standard kontainer på rundt 2,5 x 2,5 x 6 meter, som fylles med opptil 250 servere og lagringsenheter. Pris er ikke oppgitt. Den første leveransen er ventet neste sommer.

Målgruppen er dem med behov for raske utvidelser av eksisterende kapasitet, eller for rask etablering av nye datasentraler, som oljeselskaper eller det militære. Siden datasentralen opereres i kontaineren den leveres i, kan den også flyttes på kort varsel.

Alt man trenger, er et sted å sette kontaineren på, samt tilkobling til kaldt vann, strøm og datanettverk. Vannet er nødvendig for å kjøle ned utstyret: Kontaineren har et eget kjølesystem. Den kan ellers inneholde opptil 10 tonn med utstyr. Den skal videre kunne oppleve et fall på opptil 15 centimeter uten at utstyret inne i kontaineren blir skadet.

Det skal ikke være første gang noen tenker seg en datasentral i en kontainer.

Analytiker Jerald Murphy i Robert Francis Group sier til News.com at han for seks år siden var med på å designe slike for kunder med hemmeligstemplede prosjekter.

Sun understreker at datasentralen i kontaineren ikke kan kjøres under transport, og at det ikke er snakk om å installere selskapets mest avanserte servere (E25000) eller lagringsenheter. Hva som er mest hensiktsmessig av standardkonfigurerte og kundespesifiserte kontainere, har man ennå ikke tatt stilling til.

Til toppen