Tilbyr en million musikkspor i Norge

Microsoft øker farten på den første internasjonale nettmusikkbutikken, men har en del hull.

Microsoft øker farten på den første internasjonale nettmusikkbutikken, men har en del hull.

Apple og flere andre har lovet en norskspråklig nettbutikk der norske nettbrukere kunne kjøpe musikk fra de store internasjonale artistene, men så langt er det bare Microsofts MSN.no som tilbyr dette.

Microsoft solgte en stund musikk gjennom sin Media Player, men i november åpnet programvaregiganten en stor musikkbutikk på MSN i en lang rekke land.

Her i Norge er Microsoft altså først og må ta jobben med å venne brukere til tanken om å kjøpe musikk på nett. Trolig går dette ikke så fort. Microsofts norske portalsjef Helge Birkelund nekter å svare på noen spørsmål om antall kjøp og brukere, og vil ikke en gang antyde hva slags tall det kan dreie seg om.

– Det er konkurrenter der ute, blant annet Apple, som nok er interessert i de tallene. Det eneste jeg kan si er at vi er godt fornøyd, for norske brukere begynner å handle mye raskere enn MSN-brukere i andre land, forteller Birkelund til digi.no.

Microsoft lovet å ha en million internasjonale musikkspor tilgjengelig i januar og kom nesten i mål, forteller han. Men norske brukere vil oppdage en del hull. En del norske artister er tilgjengelig, vi fant for eksempel Idol-Kurt, mens kjente aktører med mange produksjoner som Morten Abel, mangler helt.

– Vi har en avtale med alle plateselskapene, hullene skyldes rett og slett at det tar tid å legge ut, forteller portalsjefen til digi.no.

Han har dessuten ikke full kontroll, for her i Norge er det nettmusikkbutikken CDON MSN promotorer. Butikken er mest kjent for salg av CD-plater og DVD-er, men driver altså serveren og løsningen MSN tilbyr.

Musikken MSN selger blir levert i Microsofts kopibeskyttede WMA-format. Filene kan kopieres til syv maskiner og brennes til CD.

Til toppen