Abonner

Tilbyr ferievakt for norske nettsteder

Watchcom tilbyr automatisk testing mens IT-admin får sin velfortjente sommerhvil.

I samarbeid med HP Norge tilbyr IT-sikkerhetsselskapet Watchcom en sjekk av websider gjennom automatiserte sårbarhetstester. Testen avdekker sikkerhetshull. Ideen er at virksomheter skal kunne føle seg trygge også mens de med det daglige ansvaret for sikkerheten på virksomhetens websteder og applikasjoner er på ferie.

Watchcom har et overvåkingsverktøy, GrayWolf, som kontinuerlig overvåker over 800 000 norske nettsider. Denne overvåkingen avdekker at angrepene mot norske nettsider ikke avtar i sommermånedene.

– Snarere ser vi en motsatt trend, sier administrerende direktør Fred Habberstad i Watchcom. – Vi ser at stadig flere virksomheter blir utsatt for angrep som medfører kritiske avbrudd, informasjonslekkasjer og negativ omtale i media.

Ifølge Habberstad er over 1600 norske nettsider manipulert av uvedkommende slik at de smitter besøkende med ondsinnet kode.

– Sårbarhetstesten som Watchcom tilbyr, basert på HP-teknologi, er en siste kontroll av nettstedet for å sjekke at det ikke finnes hull som enkelt kan utnyttes av hackere mens man er på ferie, sier forretningsutvikler Mads Myrvoll i HP.

Han sammenlikner det med å ta en ekstra kontroll på vinduer og dører i det man forlater hjemmet.

    Les også:

Les mer om: