Tilbyr fiberlinje til Oslo-boere

Hafslund Tokom satser friskt og vil ha 20.000 nye private fiberkunder i Oslo innen neste år.

Hafslund Tokom satser friskt og vil ha 20.000 nye private fiberkunder i Oslo innen neste år.

Hafslund Tokom vil tilby oslofolk et åpent fibernett for telefoni, video og gratis tellerskritt.

Dette skjer nærmest samtidig med at Viken Fibernett kunngjør planer om fiberutbygging i Oslo.

    Les også:

Foreløpig har det bare vært den svenske Bredbåndsfabrikken som i dotcom-årene tilbød tilsvarende løsning til husstander. Selskapet har fortsatt rundt 2 500 kunder, men ga opp videre utbygging på grunn av for høye kostnader.

Administrerende direktør Roger Flølo i Hafslund Tokom forteller til digi.no at selskapet har store konkurransefortrinn ved allerede et godt utbygd infrastrukturnett.

Viken Fibernett, må på sin side bygge opp en fullstendig ny fiberinfrastruktur, mens Hafslund kan konsentrere seg om den siste biten fram til huset.

Han vil ikke ut med noen investeringsanslag, men presiserer at han vil få betydelig lavere kostnader på infrastruktur i forhold til Viken Fibernett.

Konseptet er et åpent nett, som innebærer at sluttbrukerne fritt velger fra en knippe telefonileverandører og innholdsleverandører.

Viken Fibernett har på sin side valgt trippeltjenester fra Lyse Tele.

Pilot er allerede i gang med prosjektert utbygging av fiber til 400 husstander på Kjelsås.

Hafslund vil ta steg for steg og evaluere underveis, før videre utbygging i Oslo og Akershus.

Hafslund Tokom har i dag rundt 30 000 bedriftskunder, som etter planen skal utvides med 20 000 nye privatkunder innen 2006.

Hafslund legger opp til 100 Mb/s forbindelse med trippeltjenester og etter hvert boligalarm. Selv om Flølo ikke vil røpe noen pris, garanterer han å være konkurransedyktig.

Viken Fibernett har allerede antydet en månedspris på 768 kroner.

Flølo frykter ikke konkurransen fra den nye DSL-standarden, VDSL2. Standarden ble godkjent av den internasjonale teleunionen i mai og skal ha en hastighet på 100 Mb/s i begge retninger.

– Fibernettet vil i det langsiktige løp være vinneren fordi den er overlegen teknisk sett og mer stabilt. Dette garanterer kvalitet spesielt på hastighet for kobber er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det, sier Flølo til digi.no.

Hafslund har 520 000 nettkunder i Oslo, Akershus og Østfold, og vil fortsette å bygge ut sitt fibernett i hele Østlandsområdet.

Til toppen