Tilbyr forretningssystem og nettbank i en pakke

Nå kommer Fokus Bank med en nettbank skreddersydd for små og mellomstore bedrifter.

Nå kommer Fokus Bank med en nettbank skreddersydd for små og mellomstore bedrifter.

Fokus Bank inngår samarbeid med Bluegarden og 24SevenOffice for å gi sine kunder utvidet funksjonalitet i nettbanken. Samarbeidet skal resultere i et webbasert forretningssystem integrert i nettbanken, der bank, lønn og regnskap samles på ett sted.

Banken vil tilby små og mellomstore bedrifter administrative tjenester i nettbanken for å effektivisere informasjonsflyten mellom bedrift, bank, regnskapsfører og revisor over internett.

Ifølge Fokus Bank er bankenes marked preget av hard konkurranse, mindre lojale kunder og en rivende teknologisk utvikling. De ser det derfor som naturlig å satse på tilleggstjenester i nettbanken for å opparbeide seg et konkurransefortrinn.

I Norge er det i dag 140.000 aksjeselskap med færre enn 100 ansatte og fjor ble det etablert over 30.000 nye aksjeselskap.

- Alle nyetablerte foretak trenger en bankkonto, så markedspotensialet er stort. Nå er vi først i verden med å tilby SMB-kundene webbaserte forretningssystem integrert og tilgjengelig i nettbanken, sier regionsdirektør Morten Bjørnsen i Fokus Bank i en pressemelding.

Bluegardens skal bidra med lønns- og personalløsningen i samarbeidet.

- Lønn og personal er et juridisk regulert og komplisert fagområde som er ressurskrevende å holde seg oppdatert på. Bluegarden leverer tjenester som støtter bedriftsledere i å følge lovpålagte krav, automatiserer all innberetning og frigjør tid ved at oppgavene overlates våre fageksperter, sier Svein Gullaksen, administrerende direktør i Bluegarden.

24Sevenoffice står for regnskapsløsningen.

- Det vil gi så store besparelser og forenklinger av arbeidsprosesser at vi synes det er svært gledelig at vi i lille Norge er først ute med en slik unik integrasjon av bedriftskritiske tjenester som regnskap, bank og lønn, sier Stian Rustad, administrerende direktør i 24Sevenoffice.

Til toppen