Tilbyr første spion-program for mobiler

Et thailandsk selskap har laget det første spionprogrammet for mobiler. Programmet kan overvåke det meste som skjer på en mobil.

30. mars 2006 - 10:29

Spionprogrammer som installeres på en PC og videresender for eksempel alle tastetrykk er velkjent, men nå har det første alternativet for mobiler dukket opp.

Thailanske Vervata tilbyr en rekke typer programvare for mobilbransjen og sluttbrukere. Selskapet har nå lansert FlexiSpy Light og kommer snart med Flexispy Pro.

Programmet er altså ikke laget av hackere, men reklameres for og selges kommersielt til brukere i hele verden, inkludert nordmenn.

Selskapet nøler ikke med å forklare hva programmet skal brukes til. På et bilde på Vervatas nettside står en skilt mann frem og påstår at han installerte programmet på sin kones mobil og dermed avslørte at hun var utro med hans bror.

FlexiSpy kan ikke fjerninstalleres, man må få tak i mobilen som skal overvåkes og bestille programmet fra denne. Men så vil programmet være helt usynlig for brukeren, advarer det finske sikkerhetsselskapet F-Secure.

Programmet er laget for litt mer avanserte mobiler som bruker Symbian-operativsystemet og Nokias såkalte System 60. Flexispy kan dermed brukes på en lang rekke Nokia-mobiler, blant annet alle de nye N og E-modellene. Her er en komplett liste.

Ferdig installert kopierer Flexispy både tidspunkt, varighet og nummer til alle innkommende og utgående samtaler. I tillegg kopierer programmet alle SMS-meldinger og logger bruk av Internett-surfing. Alle data sendes til Vervatas server og kan derfra aksesseres av den som overvåker over nettet fra hvilken som helst PC - eller vedkommenes egen mobil.

Tjenensten skal ha blitt åpnet i begynnelsen av mars, forteller F-secure og koster 50 dollar - 350 kroner.

Vervata forteller på sine nettsider at de arbeider med en Pro-versjon av FlexiSpy som også skal kunne kopiere epost og MMS-meldinger. Men det verste er at Vervata lover at Pro-versjonen skal kopiere samtalen. Den som overvåker vil dermed kunne avlytte hva begge samtale-partnere sier - i sanntid.

Her er hjemmesiden til Flexispy

Her kan du lese mer om Flexispy på F-Secures hjemmeside.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.