BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tilbyr gratis brannvegg mot ny MSBlaster

For å hindre like stor spredning av den ventede MSBlaster2-ormen tilbyr norske Linpro nå en enkel, transparent brannmur som beskyttelse. Alt du trenger er en gammel PC.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. sep. 2003 - 11:49

De fleste venter at det snart vil komme en ny Internett-orm som utnytter de nye sikkerhetshullene i RPC-tjenesten i Windows. De forrige hullene ble utnyttet av MSBlaster-ormen som skapte store problemer for mange Internett-brukere.

    Les også:

Blastfw er en transparent brannvegg fra norske Linpro som kan kjøres fra en diskett eller en CD. Brannveggen sperrer tilgangen til de tjenestene som er sårbare, men påvirker ifølge Linpro ikke Internett-forbindelsen utover dette.

Blastfw kan lastes ned gratis og har svært beskjedene maskinvarekrav. Minimumskravet er Intel 486DX basert PC med 12 MB RAM, to nettverkskort og en diskett- eller CD-ROM-stasjon som PC-en kan startes opp fra.

Selskapet begrunner gratisutgivelsen med at det synes det er leit at så mange skal få problemer på grunn av sikkerhetsproblemer i Windows. Dessuten har selskapet som mål å gjøre verden til et bedre sted.

Du finner mer informasjon om Blastfw på denne siden, men være klar over at brannveggen må regnes som en kriseløsning og at den ikke vil hindre andre typer av angrep på nåværende og framtidig sårbarheter. Windows-brukere bør uansett laste ned de siste oppdateringene fra Microsoft og gjerne også installere en mer komplett brannmur for å hindre andre typer angrep.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra