SPRÅKTEKNOLOGI

Tilbyr gratis engelskkurs på mobilen

Nokia vil kapre nye kunder i Kina ved å tilby gratis engelskkurs på mobiltelefon.

29. mai 2007 - 09:15

Kinas økonomi vokser i rekordfart, og hver måned strømmer flere millioner nye mobilkunder til. Kina har i dag rundt 480 millioner mobilbrukere, som overgår alle andre land.

Nå tar den finske mobiloperatøren Nokia grep om kineserne, og tilbyr engelskkurs som kan lastes ned på mobiltelefonen, skriver Wall Street Journal.

Å kunne engelsk er kanskje den viktigste konkurransefaktoren for dem som vil opp og fram i Kina, som nettopp på grunn av manglende språkkunnskaper har mistet mange avtaler til India.

Nokias Kina-tjeneste har fått navnet Mobiledu, som inkluderer lyd og talebasert leksjoner, og som forventes å få en stor interesse i tilpasningen til både Kinas nye økonomi og neste års olympiske leker i Beijing.

- Mobiledu er kun en kinesisk tjeneste for øyeblikket, men det er ingen begrensninger for hvor vi tilbyr det i framtiden, sier direktør for Nokias forretningsenhet i Kina, Marko Vanska.

Kinas språk-kurs marked forventes å vokse til 3,7 milliarder dollar innen 2010, ifølge det kinesiske utdanningsselskapet, New Oriental Education & Technology Group Inc.

Mobiledu sikter mot voksne i jobb, ved å gjøre det mulig for dem å studere når som helst og hvor som helst på sin mobiltelefon. Tjenesten tilbyr også karriere tips og andre rådgivningstjenester, som belastes brukeren for halvannen krone per nedlasting.

Det er selskapet New Oriental som som står bak språkkurset til Mobiledu, og som vil følge opp med innhold for ett år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.