FORBRUKERTEKNOLOGI

Tilbyr gratis navigasjon til mobilen

Utvidet funksjonalitet i Google Maps for mobiler.

3D-visning av kjøreinstruksjoner.
3D-visning av kjøreinstruksjoner.
Av Chris André Brombach
29. okt. 2009 - 12:31

I går kom det en ny oppdatering til Google Maps for mobiler. Den kalles Google Maps Navigation, er foreløpig en betaversjon og kan kun brukes på Android 2.0-mobiler.

Kombinert med en GPS-utstyrt mobiltelefon, vil du få samme funksjoner som et vanlig GPS-basert navigasjonssystem. Programmet er også knyttet til Google Search, slik at man kan søke, slik man vanligvis kan gjøre med Google Search

Programmet har funksjoner som 3D-visning, sving for sving stemmestyring og automatisk omruting, dersom man ikke følger den foreslåtte ruten.

Med internettforbindelse kan Google Maps Navigation tilby flere funksjoner som et vanlig GPS system ikke kan ha.

Internettforbindelsen gjør også at programmet automatisk oppgraderer kart og virksomhetsoppføringer fra Google Maps. Takket være dette slipper brukeren å tenke på å kjøpe kartoppgraderinger eller oppdatere enheten, for det gjør den av seg selv.

En annen ny funksjon er søk med stemmen. I stedet for å taste inn destinasjonen, aktiverer du bare stemmefunksjonen og sier ønsket destinasjon, og navigasjonen starter automatisk.

Navigasjonsmenyen i Google Maps Navigation
Navigasjonsmenyen i Google Maps Navigation

Programmet har også en funksjon med trafikkvisning. Det vil si at du får informasjon om trafikken langs ruten din. En indikatorlampe i hjørnet av skjermen lyser i grønn, gul eller rødt, avhengig av hvor mye trafikk det er. Man kan også få mer info om trafikkhastigheter og hendelser langs ruta ved å trykke på lyset.

Funksjoner som «søk langs ruten» og «Street View» kan være fordel hvis man skal kjenne seg igjen eller om man ser etter en bestemt bedrift.

Søk langs ruten lar deg søke etter en bestemt virksomhet etter navn eller type, for ekspempel bensinstasjoner, restauranter eller parkering.

Street View sørger for at du får et bilde av området du befinner deg i. Hvis du for eksempel er usikker på hvordan stedet du skal til ser ut, så bare dobbelklikker du på kartet og du får et bildet av området rundt destinasjonen.

Google er ikke den første til å tilby en kombinasjon av sving-for-sving og webtjenester. Mange forskjellige smarttelefon programmer gir denne typen funksjonalitet, og selskaper som Garmin og TomTom arbeider med å legge webleverte data inn på dashbordet og i integrerte navigasjonssystemer.

3D-visning av kjøreinstruksjoner.
3D-visning av kjøreinstruksjoner.

Det er prisen som blir vanskelig å slå for andre selskaper, fordi Google Maps Navigation er gratis, i likhet med andre Google Maps-funksjoner.

Foreløpig er Google Maps Navigation bare tilgjengelig i USA. Google er ikke sikre på om Google Maps Navigation vil fungere med eldre Android-telefoner som vil bli oppgradert til Android 2.0. Det avhenger av operatør og telefon.

Chris André Brombach er skoleelev og har skrevet denne artikkelen i forbindelse med Operasjon Dagsverk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.