Tilbyr kameraovervåking via mobiltelefon

Tilbyr kameraovervåking via mobiltelefon

Pixnord på Skjetten har lansert et smart system for kamera-overvåking via mobiltelefon.

I en annonse i Vi i Villa markedsfører bedriften Kiddie Rides/Pixnord kameraovervåking via mobiltelefon og alarmanlegg både trådløst eller tilkoblet telefon og GSM.

Ideen er ikke helt ny, Telenor tilbyr det samme, men bare gjennom vekterselskapet Securitas. Pixnord tilbyr i stedet et system som privatkunder selv setter opp og bruker.

Teknisk leder Svein Ottershagen i Pixnord sier til digi.no at man gjennom det mobile systemet kan overvåke lokalt og via Internett gjennom et produkt som er kompatibelt med de fleste GPRS/3G-telefoner. Fra mobilen kan man blant annet fjernstyre og velge mellom flere kamera.

- Systemet er direkte tilknyttet en PC-basert funksjon mot en telefon over 3G-nettet, sier han.

Der det ikke er dekningsgrad på 3G, går systemet over på GPRS, men da blir det også stillbillder, ikke video.

Med en enkel programvare-plattform har Pixnord utviklet et overvåkingssystem som man kan ha med seg overalt. Med mulighet for kameraovervåking medbrakt i lomma, slipper man å være låst opp imot en skjerm.

Den mobile løsningen består av en PC med videokort og eventuelt relekort. Relekortet benyttes til å styre eksterne inn og utenheter som lys, alarmer, elektriske bommer, porter og låser.

Ottershagen mener systemet er velfungerende de fleste steder, til tross for at 3G ennå ikke er fullt utbygd.

I hovedsak har det vært små bedrifter, gjerne under ti ansatte som har vist interesse for produktet, men det er kan være like aktuelt for hus som hytter.

Han kan ikke svare på hvor mange som har gått inn på løsningen, men forteller om gode tilbakemeldinger fra en til tomannsbedrifter. I så små bedrifter kan det være sårbart med nok folk på jobb: Samtidig kreves det mye tilstedeværelse for eksempel ved vareleveringer.

Dette kan nå styres via kameraovervåking enten det er fra hytta på Tjøme eller seilbåt på Karibien - forutsatt at det er 3G-dekning der, forteller Ottershagen.

Og nettopp det er den eneste store haken - store deler av hytte-Norge har ikke 3G-dekning. Men mye dekkes med det tregere GPRS-bildet som vil gi stillbilder.

Pixnord startet salget i mai og forteller at selskapet har fått bra respons på brukervennlighet og stabilitet.

Du kan lese mer og se en demonstrasjon av Pixnord-systemet på deres hjemmeside.

Til toppen