Tilbyr Kronprinsen praksisplass i IT-selskap

Kronprinsen sier han vil stimulere til innovasjon og får tilbud om praksisplass i IT-gründerbedrift.

Kronprinsen sier han vil stimulere til innovasjon og får tilbud om praksisplass i IT-gründerbedrift.

InCent, som utvikler løsninger for massekommunikasjon til mobiltelefonen, var i april blant 19 andre unge gründerne invitert av kronprinsparet til middag på Skaugum. Tema var innovasjon og entreprenørskap.

Kronprins Haakon Magnus sier til VG lørdag 30.april at han har et ønske om å

involvere seg mer i gründervirksomhet. Nå tar daglig leder Geir Sand Nilsen i InCent ham på ordet og tilbyr kronprinsen et praksisopphold i sin bedrift.

InCent utvikler tjenester med hovedfokus på brukerstyrt informasjon. Gjennom egenutviklede løsninger sørger man for å sende rett budskap til riktig person.

Tjenesten er utviklet av studenter som har gjennomført Gründerskolens program i Singapore. Studentene har vunnet en pris for tjenesten som bygger på en helt spesiell forretningsidé, der abonnentene tjener penger på å motta informasjon fra betalende annonsører.

Sand mener den beste måten Kronprinsen kan lære på er å brette opp ermene og sette i gang.

Han sender nå ut en gjeninvitasjon til Kronprinsen med tilbud om å lære nyskapning fra innsiden. Ettersom InCent var eneste bedrift fra Oslo/Akershus, føler han plikt til å tilby Kronprinsen et nærmere innblikk i deres bedrift. Tilbudet er oversendt Slottet.

- Kronprinsen vil ikke få særbehandling, i en gründerbedrift må alle stå på og det gjelder selvfølgelig praktikantene også. Her forventes full innsats og det gjøres ikke forskjell på kong Salomo og Jørgen hattemaker, sier Sand Nilsen til digi.no.

InCent Services er en prisbelønnet bedrift. Selskapet holder til i lokaler hos Senter for entreprenørskap ved Universitetet i Oslo og har sitt utspring fra Gründerskolen.

Gründerbedriften vant første runde av forretningsplankonkurransen Venture Cup 2004 for Oslo/Akershus og ble senere plukket ut som en av to norske deltakere til «nordisk mesterskap i business»: Midnight Sun Pitch i Helsinki.

Innovasjon Norge og Næringsetaten i Oslo har totalt tre ganger støttet InCent. Selskapet ble også håndplukket til Seed Forum Norways investormesse i Moskva høsten 2004 som et av åtte prosjekter med stort internasjonalt potensial.

Til toppen