Tilbyr minnepinne med innebygget antivirus

En ny familie USB-pinner fra Transcend nekter å ta i mot infiserte filer.

Tilbyr minnepinne med innebygget antivirus

En ny familie USB-pinner fra Transcend nekter å ta i mot infiserte filer.

Hvis du lagrer data på USB-pinner, har du minst to sikkerhetsrelaterte bekymringer. Hvis du stikker pinnen inn i en ukjent pc, for eksempel i en konferansesal når det er din tur til å presentere, frykter du at pinnen skal infiseres av virus fra pc-en, og derfra smitte ikke bare din pc, men alle andre i ditt nettverk.

Det var dette som skjedde blant annet internt i USAs militære nettverk sist vinter, der Conficker-ormen skapte kaos, ikke bare i USAs hjemlige baser, men også i krigførende utposter i Afghanistan.

Tilfellet førte til et forbud mot enhver bruk av USB-pinner, og soldatene måtte igjen drasse med seg blytunge håndbøker, kart eller egne datamaskiner.

Den andre bekymringen, er at du skal miste minnepinnen, og at uvedkommende skal få en anledning til å avsløre dine private hemmeligheter.

Flere leverandører, deriblant Kingston, har løsningen for den andre bekymringen, gjennom minnepinner som krypterer så grundig at uvedkommende må sikre seg flere hundre års tilgang til en supermaskin for å knekke koden. (Ulempen er at det tar tiiiiid å overføre filer.)

Nå har også den første bekymringen, frykten for virus, fått en løsning: Produsenten Transcend har lansert en ny familie USB-pinner, JetFlash V15, med innebygget antivirus fra Trend Micro.

JetFlash V15 virker ved at Trend Micros antivirusprogramvare er forhåndsinstallert på pinnen. Hver gang den koples til en pc med internettilgang, vil antiviruset oppdateres.

Virkemåten er enkel: JetFlash tar ikke mål av seg til å rense pc-en for ondsinnet kode. Den hindrer bare ondsinnet kode fra å komme inn på minnepinnen. Smittede filer stanses, og brukeren advares.

I Norge selges JetFlash V15 i tre varianter, på henholdsvis 4 gigabyte, 8 gigabyte og 16 gigabyte. Prisene inklusiv merverdiavgift er anslagsvis henholdsvis 165 kroner, 230 kroner og 440 kroner.

Hjertesukket kommer av seg selv: Hva med å kombinere antivirus og kryptering på én og samme minnepinne?

    Les også:

Til toppen