FORBRUKERTEKNOLOGI

Tilbyr mobil på toppen av «triple play»

Lyse Tele-sjef Eirik Gundegjerde utfordrer mobilaktørene med et utvidet tilbud.

Siden etableringen i 2002 har Lyse Tele, per i dag sammen med 33 partnere, klart å kapre 115.000 IP-kunder som forventes å vokse til 140.000 i år.

Det er med det såkalte trippelplay-tilbudet Altibox som innebærer telefoni, TV og data over fiberoptisk løsning. Totalt har Altibox-partnerne investert over tre milliarder kroner i infrastruktur som de nå vil utvide til også å gjelde mobiltjenester for sine brukere.

Lyse Tele og partnere vil dermed gjøre alle dagens tjenester på TV, telefoni og PC også tilgjengelig på mobilen i løpet av tre år.

På en pressekonferanse i dag forteller administrerende direktør Eirik Gundegjerde at rundt 100 brukere vil være med i en testfase fra mars som går fram til juni. Etter det starter Lyse Tele med en knallsterk salgsoffensiv for mobilabonnnement mot sine kunder.

Gundegjerde anslår at det ikke er usannsynlig at 20 prosent av kundene allerede innen året vil slå til på mobilabonnement-tilbudet. Med et mål om 140.000 kunder i 2008, vil det i så fall innebære 28.000 mobiltelefonikunder.

Den første tjenesten for iMobil er å kunne bruke mobilen på hjemmenettverket og ringe via dette, i stedet for via GSM-nettet. Den store utfordringen har inntil nå vært å få mobiltelefonen til å skifte mellom det trådløse nettet og GSM-nettet.

Det hevder Altibox å ha løst ved at brukeren kan starte en samtale via en trådløs sone, (WLAN) og fortsette sømløst via GSM-nettet, uten at brukeren merker skiftet.

Mobiltjenesten gir gratis Norden-takst i trådløse soner og i hjemmet på jobben i tillegg til at man kan ringe gratis med iMobil fra utlandet.

– Snart vil mobilen være et like viktig verktøy for å bli underholdt og informert, som TV-en og PC-en. Det tar vi konsekvensen av, og startet arbeidet med mobiltilpasning av alle våre tjenester, iMobil, sier Gundegjerde.

Blant tjenestene som er under arbeid for Altibox' mobile satsing er mulighet for å leie filmer, starte digitale opptak av TV-programmer, enklere og rimelig tilgang til mobilt Internett, tilgang til husets informasjonssystemer og ringe via hjemmenettverket.

Lyse Tele er i dag i forhandlinger med et titalls forskjellige TV-kanaler. Det er jobben med rettighetsavklaringer som kan bli den største utfordringen før tilbudet er på plass.

Men Lyse Tele var igjennom den samme runden med rettighetsavklaringer da de lanserte sitt IP-tv tilbud i 2002.

Lyse Tele var blant de første i verden som fikk IP-baserte distribusjonsavtaler med

giganter som Disney og Warner Bros, og leie av videoer over nett er i kraftig vekst blant Lyse Tele-kundene, ifølge Gundegjerde.

IP-leverandøren vil benytte Network Norway som samarbeidspartner, som de også har eierskap i.

– Mobiltelefonnummeret er det eneste brukeren og de som ringer må forholde seg til. Vi jobber også med å koble fasttelefon-nummeret til mobilen, slik at de som ønsker kan få inn alle samtalene på mobilen når de ønsker, sier Gundegjerde.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.