Tilbyr opptak av mobilsamtaler

Et dansk mobilselskap har lansert en tjeneste hvor kundene enkelt kan gjøre opptak av telefonsamtaler.

Et dansk mobilselskap har lansert en tjeneste hvor kundene enkelt kan gjøre opptak av telefonsamtaler.

Den danske mobiloperatøren CBB Mobil vil ifølge Politiken tilby en metode for å gjøre det svært enkelt å ta opp mobilsamtaler. Tjenesten skal lanseres innen to uker.

De 200.000 kundene skal bare ringe til selskapets telefonsvarer, trykke på 8-tasten og deretter ringe opp som normalt. Når samtalen er avsluttet, får kunden opptaket sendt vedlegg til en e-post. Den som blir ringt opp får i utgangspunktet ikke vite noe.

I Danmark er det ikke ulovlige å gjøre opptak av samtaler man selv deltar i. Man er heller ikke forpliktet til å opplyse om at man tar opp samtalen. Til tross for dette, kritiseres mobiloperatøren for denne nye tjenesten.

- Produktet øker jo risikoen for at folks privatliv kan bli krenket, sier Per Helge Sørensen, styremedlem i organisasjonen Digital Rights Denmark, til B.T. Han er også bekymret for at opptakene vil finne veien til Internett. Samtidig ser han nytten av opptakene, for de vil kunne gjøre det enklere å avsløre urimeligheter.

CBB Mobil tar kritikken med ro.

- Selvfølgelig vil produktet bli misbrukt av noen av våre kunder, men det kan vi jo ikke ta høyde for, sier administrerende direktør Teddy Pedersen.

Til toppen