FORBRUKERTEKNOLOGI

Tilbyr PDA-mobil med Skype

I mars kommer en PDA-mobil med GSM, WLAN og forhåndsinstallert Skype bredbåndtelefon.

14. feb. 2005 - 14:27

På den pågående 3GSM World Congress i Cannes har selskapet Skype Technologies kunngjort et partnerskap med en Dubai-basert leverandør av PDA-mobil, Carrier Devices.

Partnerskapet går ut på at det skal lanseres versjoner av Carrier Devices' PDA-mobiler, blant dem i-mate PDA2k (bildet) og den mindre i-mate JAM, der Skypes bredbåndtelefon er forhåndsinstallert.

i-mate er blant de få PDA-mobilene som drives av Windows Mobile fra Microsoft. Apparatet integrerer GSM, GPRS, Bluetooth og WLAN. Skype-klienten legges opp slik at den viser de av brukerens kontakter som er online. Dersom WLAN er tilgjengelig, vil den forbindelsen bli brukt, ellers vil samtalen gå over GPRS. Dette er spesielt interessant i land med rimelig GPRS.

Skjermbildet til høyre viser Skypes brukergrensesnitt under Windows Mobile. SkypeOut er tjenesten som gjør det mulig å ringe til kontakter som ikke bruker Skype, men som kan nås på fast telefon eller mobiltelefon. Denne tjenesten er etablert i Vest-Europa, Nord-Amerika, Chile og Australia, og koster 0,017 euro per minutt. Samtaleavgiften trekkes fra en forhåndslastet konto. SkypeOut gjør det mulig å ringe via Skype til en vanlig mobil eller fasttelefon, men tjenesten går ikke den motsatte veien.

Skype og Carrier Devices sier i-mate med Skype vil lanseres i USA, Europa og Asia i mars.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.